|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
| nia написа: | | истинския ток на тр-ра се мери като се постави ампермера м-ду Е-ра и масата | Този ток достига до няколко ампера в края на правия ход и зависи от базовия ток, от колекторния ток и от уреда, с който се мери. За да се разделят нещата, според мен е по-добре да се видят осцилограмите на базата и на колектора, а на В+ да се измери пост. ток.
В случая има съмнение за менте транзистор или менте ТХО. След като импулсите в базата са ОК, остава да се сравни тока с 3-4 проверени транзистора (или за ТХО-то да се сравни тока с първичната на друго ТХО). В случая 0,58А е малко по-висок от нормалния и с по-хубав транзистор може би ще грее още по-малко. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 20:27 Заглавие: |
|
|
vladimirstanoev:няма лошо в спора(ако го приемаш за такъв),и е хубаво за форума всеки да споделя каквото знае(тоест прочетено изучено),аз мисля че, в този професионален форум трябва да се стига до същността на дадения дефект-защо аджеба(да ме прощава Божилов),трябва да сменям този кондензатор,транзистор и прочие.Не е ли по професионално когато посочиш даден елемент да се обясни на питащият,защо и каква функция изпълнява.Иначе комерсионалното надделява-така е нали!.
С уважение!!!. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 20:42 Заглавие: |
|
|
Бърз, Практичен и безопасен метод/ за повече от 20 год/.
В тези случаи Точностт не е проблем , и ориентира за консум.
Който иска нека си го ползва.....
С УВАЖЕНИЕ към ВСИЧКИ!!!! |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
| takiev;прави ми впечатление че,много бързо се включваш след постовете ми ,даже в различни теми с цел да ме опонираш-случайност ли е това, ако не е извинявай .Сега те моля да обясниш на един тъпанар като мен ,какво искаше да кажеш с последния си пост ?....... |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 21:12 Заглавие: |
|
|
Не споря с никого--споделя само , Защо не помогнахте но момчето,
а му гледахте сеира
Ако си забелязал пиша, предимно само вечер пиша....
Ако СИ засегнат, прочети ми поста!
Някой беше казал, МИР ВАМ!!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|