| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 13, 2008 18:49 Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX |
|
|
| Колеги търся схема за телевизор марка teletech мод. CTV2140 TX на шасито му пише TH-P1008.PCB . Процесора му е с лепенка NTDA9351C315CG а под нея е TDA9315 PC/N3/3 . Проблема му е че екрана му доста светъл и дори размазва, при намалена цветност се виждат сини октановки . Подмених електролитите около проца както и на напрежението на видеоусилвателите но без успех . Благодаря Ви предварително . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 11:45 Заглавие: |
|
|
И за какво ти е схема като си за кинескоп най-вероятно? _________________ Skype: r_va4ev |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 16:30 Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX |
|
|
| Това трябва да го докажа. Но първо ще подменя видеоусилвателите но в момента нямам транзисторите . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 17:29 Заглавие: |
|
|
За да разбереш дали е кинескоп не трябва да подменяш всички елементи наред. Още по-малко пък схема ще ти трябва. Жална му майка на клиената от такива като теб, които сменят наред за да си "докажат" нещо. Измерва се режима на кинескопа, видеоусилвателите и тока на лъчите и всичко е ясно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 17:59 Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX |
|
|
| Не е корекно така . Никога не съм убиждал така никого . Когато телевизора постъпи при мен на екрана му се виждаха леки силуети , на видеоусилвателите на синия свят напрежението беше силно занижено , подмених ги и двата , но транзисторите ми са от вадена платка . Тогава екрана светна в това коета бях описал и тогава подмених електролита на захранването на видеоусилвателите . |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 18:35 Заглавие: |
|
|
Ако си сменил кондензатора в захранването на видеоусилвателите премери режима на кинескопа .Това включва напрежението на трите катода спрямо маса това на G2 (втора решетка). Цитирай стойностите и пак ще коментираме Имаш линк към схемата http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=36888  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Нед Дек 14, 2008 18:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
plamen353, Коректно е това! Все някой щеше да Ви предложи, посочи, прати схема. В обменника и не само е фрашкано с китайски схеми. А за видео усилвателите, изградени с мижави транзисторчета, дето прегряват и платката почернява е писано във форума. Отличен вариант е подмяната им със средномощни; дори с малки радиаторчета от скрабта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 19:07 Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX |
|
|
| Съжалявам за написаното от мен . Днес настина работата ми дойде в повече . Утре ще напиша това което съм примерил като стойности но със сигурни транзистори . Тези дето ги извадих на стрелкови уред не дадоха отклонения . А схемата я посках защото исках да съм сигурен че не съм пропуснал нещо около видеото . Тази схема дето я свалих от файлообменника не е със същия процесор и затова поисках друга . |
|
|
 |
|