|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shalakov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 18:33 Заглавие: |
|
|
| А по-лош звук ли вади от ИС като качество? Кой ще ми препоръчате да взема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sanitara16 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 20:45 Заглавие: |
|
|
Аз съм с 4бр. tda7294 (хобикит) и вече около година и нещо нямам никакви проблеми, това което забелязах е, че искат стабилно захранване, например аз съм с траф 800вата 2х28волта(за 4ома) променливо, по-големи капацитети (поне 10 000мф на рамо) и по-големички радиатори, че греят бая.
Като сила е по-слаб от транзисторния (правил съм и него), но мисля, че за
стъпало за 10лв. е по-добрия вариант. И все пак закачаш три кабела за захранване, входен сигнал, ОТ и вече свири!
........и схемата на транзисторния наистина е объркана,много хамалско свири, повечето транзистори не са подбрани и по мои наблюдения на едното рамо на захранването черпи по-голям ток.
Успех! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 21:13 Заглавие: |
|
|
Ами попринцип аз си обичам Транзисторните,макар че има невероятни интеграли.... но в конкретния случай според мен ТДА то но както вече се каза с найстина кораво захранване и капацитети иначе свири като кашон! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Shalakov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 22:42 Заглавие: |
|
|
| Благодяря на всички реших да е с TDA7293 дано после не съжалявам.Ако имам проблеми пак ще пиша |
|
|
 |
sanitara16 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 23:14 Заглавие: |
|
|
Лично мое мнение е да си вземеш TDA7294 на хобикит понеже, всичко е готово налепено и използват по-качествени части от неомонтана.
TDA7293 е съвсем малко по-мощна от 94 и ако все пак правиш с 93 смени кондерите по платката с по-качествени и проверявай стойността на резисторите да са еднакви за двата канала!!!
Успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|