|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 17:33 Заглавие: ТВ JVC C-202HM - назъбено и сгърчено изображение - Решено. |
|
|
Схема на ТВ-то е тук. А тук съм качил снимки на изображението. Както се вижда то е назъбено и при смяна на сюжетите подскача и се нагърчва. При пускане за около 10-тина минути, ТВ бавно излиза от канал, сменях тунера - няма ефект. Също така в говора се чува леко пищене.
Проверил съм всички електролити на захранването,както и филтриращите кондензатори в различните модули, в МЧУ, вертикална развивка - не са мръднали, варикапното напрежение - също не се променя, както и другите напреженията са в норма.
Състава на ТВ е : Захранване - STR54041 / Видео - М51309SP / МЧУ - М51346АР / Управлението е на вертикална платка с чипове - СМ43854(надписа е на екраниращата пластинка), M58659FP / Вертикал - AN5515 / Тунер - EM7351ES.
Последната промяна е направена от vescherry на Вто Дек 16, 2008 11:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 17:43 Заглавие: |
|
|
Смени точно SMD електролитните кондензатори на тази вертикалната платка на управлението. Всичките !!! Не ги мери !!!
Особенно тия малките дето са по модулите са стотинки , защо ги мерите не знам .... _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 11:02 Заглавие: |
|
|
Благодаря на ivpav, смених всички електролитни кондензатори в модула за управление и ТВ-то си заработи нормално.
С това закривам темата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|