| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 13:40 Заглавие: SAMSUNG CS-3339Z инцидентно пробива кр-я тр-р на ХО |
|
|
| Шаси SCT11C с прословутия SMR ,но проблема тук е в ХО.Драйверния траф презапоен,кондензатора в захранващата част на драйверния траф сменен,кондензаторите в колекторната верига на крайния сменени,ТХО презапоено,кондезатора в захранването при SMR-а сменен,в стендбай не вдига захр. напр,в тази връзка R2M остава здрав,ОС проверена,кварца в задаващия генератор презопоен.Работи добре при пускане ,но се случва инцидентно да свива картината от четирите края.Тези свивания изглежда са във връзка с дефектирането на крайния транзистор,но са толкова нарядко и толкова за кратко ,че е невъзможно да се направят някакви изводи.Транзистора не грее,а съм го засичал и непосредствено след пробива ,също не е горещ.Приемам всякакви съвети. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 13:51 Заглавие: |
|
|
| Според мен трябва да обърнеш внимание на това че свива растера от ЧЕТИРИТЕ страни. Ако беше само в ХО проблема, нямаше да свива и по вертикала. Така ми се струва, но може и да греша. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 13:58 Заглавие: |
|
|
| В смисъл да сменя за проба SMR-а и HIS ли предлагаш. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:21 Заглавие: |
|
|
| Сложи едно турско захранване, или от платчиците за проба. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:35 Заглавие: |
|
|
И огледай развивката и куплонга и. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:36 Заглавие: |
|
|
На мен ми се струва че не е от захранването R2M щеше да опука,но що да не се пробва с едно външно.Да няма някоя спукана писта към отклонителната . |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:39 Заглавие: |
|
|
| Сега сложих едно руско захранване от Електрон,засега работи добре,ама трябва много дълго наблюдаване |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:44 Заглавие: |
|
|
| а,самото ТХО да пробива вътре в него? |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:54 Заглавие: |
|
|
| Смени D401,и провери веригата до ТХОто,и обратно до др.транс.Не в този модел ,а в един сходен този диод ми разгони фамилията,окло 5 бр. крайни опуках.Както си работи само изцвърчи и смила крайния-успех!. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 15:59 Заглавие: Re: SAMSUNG CS-3339Z инцидентно пробива кр-я тр-р на ХО |
|
|
| fikret написа: | | кварца в задаващия генератор презопоен. | Транзистора гори доста бързо от кварца и е по-добре направо да го смениш. Ако си сменя честотата и образа може да се свива от него.
| fikret написа: | | кондензаторите в колекторната верига на крайния сменени | От С402 може да се вдига високото, да свива от четирите страни и да гори бързо крайния, т.е. не е лошо да го смениш още веднъж.
Ефекта може да се получи по-скоро от ТХО-то или от драйвера, а захр. ако повишава, щеше да увеличава и хор. р-р. |
|
|
 |
|