| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 16:38 Заглавие: CD уредба Samsung MAX-C670 - неработещи бутони - Решено |
|
|
Донесоха ми тази уредба, без ДУ, като само два от бутоните на предния панел (disc change и open/close ) - не работят.Бутоните са свързани със резистори, делители, като другите три (за директен избор на диск 1, 2, 3) - си работят. Резисторите и бутончетата са здрави. От тази платчицата с бутоните излизат само два кабела към процесора, като на различен бутон се получава различен пад от резисторните делители. Не зная какво друго да проверя, то и не остават много възможности освен проца нещо да е сдал багажа.
П.П. Тук съм качил и схемка.
Последната промяна е направена от vescherry на Вто Дек 30, 2008 10:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 16:56 Заглавие: |
|
|
Бутоните с нови сменихте ли? _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
maistor trichko Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 17:36 Заглавие: |
|
|
| Най-вече,нови бутони,или за проба-с пинсетката на късо.Да не правят мизерия резисторите?Спукани писти на платката с бутоните или платката с проца? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 17:43 Заглавие: |
|
|
| Не съм ги сменял бутоните, мерих ги и след това пробвах с мостче, но не реагира изобщо.Всичко е здраво а и съседните бутони си работят. На всеки натиснат бутон се измерва различно напрежение - намаляващо стъпално. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:14 Заглавие: |
|
|
Проста е била работата - някой е заключил ваденето на тавата. При включена уредба се задържа продължително бутона "open/close" около 5 секунди, така се отключва и заключва.
Весело посрещане на Новата 2009 година и успех на всички! |
|
|
 |
|