Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PHILIPS CAR400 DC399/75 (MK2) заключен

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 17:00    Заглавие: PHILIPS CAR400 DC399/75 (MK2) заключен Отговорете с цитат

Първо да благодаря на модератора, който ми изтри поста. Търся си аз със търсачката и откривам тема "Проблем с PHILIPS CAR 400". Задавам въпроса си и хоп след 10 мин. поста ми го няма. Може би защото темата е в "Обща електроника" - ми да я преместят, като не си е на мястото. Какво съм аз виновен, че някой не си е свършил работата.

Та отново на въпроса ми. Касетофона е в режим "4 SAFE". От тези модели без дисплей е и със SMD памет 2416. Пускам касетофона на токоизправител с включени и двата плюса. Касетофона го гася. Натискам "AS" и без да го отпускам включвам касетофона. Изписва за кратко, когато е в колата, "SAFE" и после "4 SAFE" и после няма биип (чаках над минута). След гореописаната процедура съм го държал на токоизправител над 12 часа (при "1 SAFE" е 640 мин.). Паметта я свалих отново и я тествах с четене/запис на FF и 00 - работи си.

Някой ако знае къде е брояча и как се нулира?

Последната промяна е направена от VancheS на Сря Фев 04, 2009 17:34; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Първо да благодаря на модератора, който ми изтри поста. Търся си аз със търсачката и откривам тема "Проблем с PHILIPS CAR 400". Задавам въпроса си и хоп след 10 мин. поста ми го няма. Може би защото темата е в "Обща електроника" - ми да я преместят, като не си е на мястото. Какво съм аз виновен, че някой не си е свършил работата.

Вместо да ми благодариш иронично можеше да седнеш и да прочетеш правилата на този форум. Evil or Very Mad
Мисля че е писано достатъчно точно и ясно.
Цитат:
20. Постове "повдигащи" стари теми с единствено изразено желание в тях от сорта "може ли и на мен" - ще бъдат изтривани. За подобни цели има PM и e-mail. Същото се отнася и за "текущи" теми.
Същото се отнася и за отдавна приключили теми в които някой е решил да ги повдигне за да пофилософства или да даде - акъл.

Само че разбира се по-лесно е да повдигаме дълга тема от преди 2 години и после като ни изтрият поста в нея да се заяждаме.
И айде да не ми казваш каква работа съм си свършил и каква не съм.Никой модератор в този форум не ти е длъжен с нищо.Още по-малко да върви след задника на всеки решил да не спазва правилата.
Аз не съм на работа тук.Ако съм на заплата и ти си си платил за услугите ми да модерарам форума-можеше и да е така.Но сега не е.Форума е на абсолютно доброволни начала-и дали модератор ще прецени да отцепи/премести или просто да бастиса поста на някой който го е мързяло да зачете правилата на форума си е съвсем лична преценка на модератора.
Ако не ти харесва това нещо-други форуми из интернет бол.

А тая тема която сега си пуснал въобще не и е тука мястото и я местя.
Така че няма да е лошо,като цяло вместо иронично да благодариш на модераторите да си седнеш на задника и да прочетеш правилата на форума (и съответно да ги спазваш).
Надявам се да съм ясен!
Моля темата да продължи по същество!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не се помайтапи човек. Стана световен проблем Wink То трябваше да пусна поста още веднъж и щеше да ми е за първи път. Както и да е, така и не разбрах последно къде се обсъждат биновете.

Аз пак да се жалвам. Редактирах заглавието на темата. Добавих "DC399/75" и изчезна атачмента и не се появява, колкото и да атавам в редактирането.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

код 6323 грешката трябва да е занулена
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Бинове се обсъждат общо взето и там и тук.Конкретно процедури по разкодиране,ремонти и т.н.-само тук.Затова по-добре да е тук.
Не станало "световен проблем"-като е изчезнал пост отива човек в правилника на форума и чете-ако не открие и там причената поради която е изчезнал-свързва се с модераторския екип на форма на ЛС и разбира какво се е случило и "защо така".Публичното коментиране на действия на модератори е забранено.
А за въпросната забрана е коментирано стотици пъти-има достатъчно много хора дето хич няма и да погледнат датите и ще тръгнат да отговарят на първия пост в темата от първа страница дето е отпреди години.От цялата работа темата ще стане "манджа с грозде".
Затова сме го казвали милиони пъти-
Цитат:
Като имате проблем-отваряйте си своя собствена тема.Ако считате че дадена друга тема има някаква връзка или нещо общо с вашето питане-не я повдигайте,а просто добавете в поста си линк към нея.

VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2009 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, сега ще пробвам. Кода и аз го смятах с три калкулатора излиза този.

Надявам се колегата Божилов да не е взел насериозно подмятанията и ако се е засегнал:

ИЗВИНЯВАЙ БОЖИЛОВ!
Върнете се в началото
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2009 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се памет проблема. След подмяната с нова касетофона тръгна. Дъмпа е с незанулен брояч (1-2 часа). Не знам на колко "? SAFE" е бил, защото вкарвах кода на тъмно без екран.

Въпреки теста на старата памет със запълването и с FF и 00 се оказа, че и има нещо. Нормално е такава ситуация, тъй като програматора чете и записва на ниска тактова честота спрямо реалния режим в касетофона.

Благодарности на Пламен за помоща.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2009 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

VancheS написа:
...., тъй като програматора чете и записва на ниска тактова честота спрямо реалния режим в касетофона.

E това как го измисли....Проблема ти изобщо не е бил там.Ама айде-нали всичко е станало.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети