| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
smokee Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:12 Заглавие: Ремонт на TFT Benq Q7T4 |
|
|
Подариха ми го,защото не работи и сега се опитвам да го ремонтирам.Надявах се да има няколко гръмнали кондензатора,които след като ги сменя монитора да тръгне ,но не.Всичко изглежда добре по платките. Проблема е следният- след включване на компютъра светодиота светва (монитора е включен) ,но на монитора няма никаква картина.Все едно е изключен. Аз това си го обяснявам като здраво захранване ( няма смисъл да пипам по трансформатора и другите елементи около него). Вътре има 2 платки .Едната е по-голяма другата е по-малка ,съответно в едната влиза захранващият кабел ,а в другата кабела за сигнал от РС-то.Според мен трябва да търся повредата в малката платка - тази за сигнала ,ако приемем ,че захранването е наред щом всети диода.Ако греша ме поправете. Но елементите на малката платка са миниатюрни и не виждам как ще ги сменям. И изобщо има ли някакъв шанс да се оправи този монитор и да заработи? Мерси ако някой може да помогне. _________________ Aко не можеш или не искаш да помогнеш - то поне недей да пречиш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |
smokee Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:23 Заглавие: |
|
|
Кои лампи? Единствената лампа която свети е светодиода.Той свети постоянно,но по екрана не помръдва абсолютно нищо . Все едно е изключен- черен екран,а зеленото светодиодче до бутона "Power" свети.
схемата я имам _________________ Aко не можеш или не искаш да помогнеш - то поне недей да пречиш |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:28 Заглавие: |
|
|
Занеси го на чичко OLD4 щото виждам ,че си от Бургас ,той ще ти го оправи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:33 Заглавие: |
|
|
| smokee написа: | | Кои лампи? .... |
При този тип "телевизори" за да се вижда нещо на екрана трябва да работи подсветката, а тя е с "лампи" да ги наречем луминисцентни.
Като погледнеш отзад (и на тъмно) все от някъде трябва да се вижда бяла светлника.
Ако не се вижда нищо - явно не светят.
При положение, че си видял това | Цитат: | | Но елементите на малката платка са миниатюрни и не виждам как ще ги сменям | би трябвало и тях да си ги видял.
А наистина ако имаш желание да стане нещо (ако е възможно и оправдано) е по-добре да го види и някой друг преди да се намесиш сериозно.  |
|
|
 |
smokee Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:38 Заглавие: |
|
|
| Мерси,все пак имам голямо желание да се помъча сам. Тези лампи могат ли да се сменят и има ли вероятност да са изгорели или проблема да е в тях? И ако са изгорели къде да търся причината. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:43 Заглавие: |
|
|
Желанието е хубаво нещо, но е добре да има някой който да те "побутва" от време на време в правилната посока.
Поразгледай и прочети из форума какво е писано по подобни проблеми. Има какво да се види и част от въпросите ще отпаднат (е, ще се появят нови, но без това не може).  |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
smokee като за начало виж за лоши спойки и прекъснат предпазител 12 в към инвертора,в някои монитори предпазителя е в пластмасов корпус прилича на диод  |
|
|
 |
smokee Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 20:28 Заглавие: |
|
|
| Лампите не мога да ги видя,защото са под една ламаринена обвивка,над която са платките така,че виждам платката,но лампите не.Изключвам варианта да са изгорели и четирите лампи едновременно,както и повишаващите трансформатори преди тях. Имам съмнения към едни малки транзистори в близост до повишаващите трансф., .Има ли смисъл да ги сменям? А и те могат ли да изгорят и четирите заедно? Ако е изгорял само един другите ламби би трябвало да светят нали така.Къде да търся причината за несветенето на лампите? |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 20:29 Заглавие: |
|
|
| виж има ли захранване инвертора |
|