| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 11:21 Заглавие: Дългокраки ментета |
|
|
Имаше тема за ментета, но в момента нямам време да я търся. Та, ей тия транзистори 2N2369A вършат някаква работа като транзистори, но изобщо не могат да вършат работата, за която са предназначени 2N2369:
Не си спомням обаче от къде съм ги взел. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 11:37 Заглавие: |
|
|
Силно се съмнявам, че някой ще тръгне да прави "ментета" точно на това при това в този му вид.
-позлатени изводи при това мнооого дълги и от мед (най-вероятно)
-метален корпус който също е доста скъп сам по себе си, а и като технология на затваряне.
-стъклокерамична основа на корпуса с изводите
....
....
.... |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 12:13 Заглавие: |
|
|
Подозрително прилича на полските BC107 които се слагаха масово в Унитрите Малко шлайфпаста, едно малко сито с черно мастило и става превъзходен ВЧ транзистор  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 13:36 Заглавие: |
|
|
| Това жълтото не е покритие, целите изводи са от този материал. Някаква сплав, не е злато. Лесно се запоява. Нямат лого, освен 2N2369A има надпис 074. Доста се мъчих с тях и като ги смених с едни ST и работата заспа от раз. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 13:51 Заглавие: |
|
|
Ясене,то хубаво ама силно се съмнявам някой да тръгне да си играе за подобни неща.И то в подобен ценови диапазон.Все пак тоя транзистор е 50 стинки.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 14:34 Заглавие: |
|
|
Bojilov, хора всякакви. Малко встрани от темата ще ти споделя какво правеха братята китайци. Преди години имах компютърен магазин и сервиз. Тогава бяха масови видеокартите със чип на nVidia 5500. Още се появяват теми за изпопукали транзистори на такива платки Та на темата, какво правеха китайците? Взимат си една платка с чип 5200, изтриват надписа 5200 с шкурка и вдигат честотата на ядрото и променят фримуеръра така, че на пост теста да изписва 5500. Продават я за FX5500. Проблема беше, че платката и линейния стабилизатор е предвиден за консумация на нормално работещ чип 5200. Като го "надуеха" и транзистора се изпичаше Как го разбрах? Идва ми сервизна карта 5500, махам радиатора и бай чун лин не затрил добре с шкурката Та такива ми ти работи.... _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 15:31 Заглавие: |
|
|
При картите,разликата в цената и върлуващата там фенщина има смисъл от подобни начинания.
При чарк дето струва 20 до 50 стотинки на дребно за краен купувач,а на едро още по-малко не виждам смисъл от гимнастиката.
Все пак и китайците не са толкоз гламави,а и не работят без пари... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 16:03 Заглавие: |
|
|
| Все пак не е зле да уточниш за какво си искал да ги ползваш ,това е импулсен транзистор преди всичко ,за радиочестоти като усилвател може да не се държи добре . |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 16:50 Заглавие: |
|
|
Единия формира сигнал с TTL нива от сигнала на едно TCXO 10 MHz. Пет броя ги пробвах не става и не става. Като докарам ниското ниво не стига до високото, като докарам високото не пада до ниското. Накрая намерих едни на ST и работата заспа.
Другия има същата функция, само че от външни синусоидални сигнали. Едва докарва нивата и то до 15 MHz. Лепвам и тук едно ST и работата заспа до 40 MHz, по-нагоре не съм пробвал. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 17:26 Заглавие: |
|
|
Струва ми се,че транзисторът от снимката не е менте.Друг е въпросът дали върши работа за конкретното приложение.Аз имам транзистори със същия фасон-BZX 21.Купувани са когато в Ботевград май още не правеха транзистори.Колкото до полските BC-та,а те и германските такива си бяха в същия корпус ТО 18,но краката им бяха доста по-къси. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|