| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Whisper Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2009 17:19 Заглавие: Схема и как се прави керамична платка ??? |
|
|
Здравейте,имам следния проблем: значи трябва да направя керамична платка + постояннотоков анализ на PSpice схемамата е-
Благодаря за помоща предварително .......
Модерирано от RC
Преди да ползваш "таг"-овете разучи кой за какво е.
Уточни си и въпросите!
Какво значи "керамична платка" - ако е това за което си мисля - в домашни условия не става! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2009 20:32 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за спама, ама случайно това да не ти е домашното за ТУ, 3ти курс електроника
По същество:
Това е, което имам под ръка (за пример за керамична платка). |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2009 23:58 Заглавие: |
|
|
На това баба му викаше ХИС.
Хибридна Интегрална Схема.
И ако не е на нам колко си ГигаХерца няма смисъл. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 9:02 Заглавие: |
|
|
Накрая ще излезне че не биле компютри ами биле компоти...
Нищо не ти трябва-трябва ти само едно нещо-сядане на задника и четене на учебниците.Или още по-добре-да идеш при тоя който те е учил последните години и да си искаш жълтите стотинки да ти ги върне обратно,щото на нищо не те е научил.
Това като "Технически Университет" ли се превежда?Знам ама да питам за по-сигурно...
Тц тц тц...Явно расте велико и много добре подготвено ново поколение.
А кво беше хубаво навремето-койт не става за нищо отива в текезесето и троши камъни.Или става "оператор на биологична единица". _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 9:18 Заглавие: |
|
|
Божилов, навремето беше същото. Назначават в КИЛ/контролно измервателна лаборатория/на Националната телевизия току що завършила със златен медал инжинерка.Първият въпрос който ми зададе гледайки една платка беше-тия кръглите неща,черните ,кондензатори ли са?  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 10:46 Заглавие: |
|
|
Знам,знам-да не кажа че донякъде беше и по-зле.
Ама нали така е лафа.
Тогава можеше и по партийна линия.Сега поне има някакъв пазар на труда и донякъде поне има естествен подбор на него-един авер завърши електроника.В процеса на завършването що агнета изядаха пустите доценти и асистенти,що пара прибраха.В крайна сметка и след завършването ако му дадеш сегае един 7812 има бая да се чуди как да си го върже и въобще какво е това.
Пробва в една фирма да бачка по спецалносттта-поработи малко и го изгониха,пробва в друга-пак така.Сега заварява винкели.Поне за това се не изисква някаква особена философИя.Въпреки че и в тоя занаят си има тънкости.Сигур толкоз и хубаво заварява.
А мене винаги ми е било чудно защо някои хора се захващат да учат нещо,което не им е интересно и е видимо че ученето ще върви зорлем...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:25 Заглавие: |
|
|
Някои ги карат мама и тате, за да се похвалят, че детето е инж.
А и е друго да напишеш в CV-то си, че си завършил "више"
Обаче по CV-то посрещат, а по делата изпращат. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 7:44 Заглавие: |
|
|
Изработка на керамични платки в България никой не предлага. Изискват се специални машини за производстовото им. Те се използват там където температурата е висока. Чудя се на 'доцента', 'професора' дал заданието.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 7:47 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | | Изработка на керамични платки в България никой не предлага... |
Такава изработка СЕ предлага, но не се правят в "платкаджийници". |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 8:20 Заглавие: |
|
|
И туй момче го пуснахте по наклонената плоскост. Керамичната платка е като всяка друга платка. Нюансът е, че е едностранна. Това е искал доцентът/професорът.
Сега, естествено, ще ме залеете с опровержения как се дупчи керамика с лазер...
Не, че ще си свърши работа сам, ама нека бъдем по-толерантни. Трябва да уважаваме бъдещите роби. Иначе, кой ще ми бачка на чаСното? А така е лесно. Зима виШе, зимат го на работа, показват му нагледно какво кухо парче е ... и му връчват метлата да събира стружки. Стига с тия програмисти дето ми цъкат с мишката за по 4 бондака месечно. Или го правиш, щото те кара отвътре и взимаш колкото да не е без хич, или просто ще се прави като му дойде времето. На мен заради програмисти ми висят проекти от 3-4 години, ама гледам, че нещо се активизираха и викат "давай да правим" па за парите после ще го мислим. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|