Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трифазен електромер
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
asia
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 11:39    Заглавие: Трифазен електромер Отговорете с цитат

Здравейте и извинявайте ако съм объркала раздела но няма кой да питам по този въпрос.

Имам трифазен електромер но на него има един диод и свети преди не светеше сега го забелязах че мига Sad някой може ли да ми каже какво означава че консумацията вчера която ми отчете за компютър телевизор и лампа е 8 киловата за през деня Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

То вярно, че раздела е говорилня, ама все пак врачки не поглеждат насам.
Нещо като модел има ли?
Пък една снимка да сложиш също хич няма да е лошо.

А въпросния уред по принцип мери киловат часове, демек въпросното показание има как съвсем спокойно да го докараш с въпросните уреди (не съвсем ясно какви точно) за въпросния период от време който също не е ясно какво означава в твоите разбирания.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
asia
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 13:51    Заглавие: Отговорете с цитат

ами електромера не е електронен модел няма как да вида в таблото е само тпред се вижда но този диод какъв е дето свети представа си нямам ама не светеше.
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 7:41    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Всичко разбрах, само едно не ..... компютър телевизор и лампа на трифазен електромер ????? Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Трифазният ток е по-евтин. Нелогично е да имаш и монофазна партида, ако трифазният ти е двойнотарифен.
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 18:29    Заглавие: Отговорете с цитат

На индукционните трифазни електромери има само един светодиод,който
светва при липса на фаза,но не мига а свети постоянно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Трифазният ток е по-евтин.

Това по кои правила на електроразпределителните дружества е? Може ли да посочите в общите условия, къде го пише? Електромера отчита ползваната електроенергия, дали е трифазна или монофазна-все тая. Плаща се на киловатчас.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре ще платя тока и ще докладвам точно кое колко струва. Преди време съм го гледал и беше по-евтино. Пак на киловатчас, но имаше за промишлени потребители и беше с друга цена.

Не се наложи да чакаме до утре.
http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el-energiya/za-snabdyavane.html

Има 3 компонента. Пренос, свързване, ток. Преносът и достъпът са еднакви. Токът е различен и ако електромерът е с 3 скали е забележимо по-евтино. Естествено, ако се избягва върховото натоварване.

Между другото, като гледам какви върховни върхове има в консумацията в последно време, нищо чудно върховата енергия да изчезне като тарифа.

Последната промяна е направена от Vaklin на Пон Апр 27, 2009 21:10; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Това дето се води за промишлени потребители, и това за домашни потребители, няма нищо общо с трифазен и монофазен ток. А на всичко отгоре, направиха цената за промишлени потребители по висока от тая за домашни. Верно, че преди беше обратно. Освен това, ако не си потребител на електроенергия в наистина промишлени количества, минаваш в категория на домашен потребител. Което е по добре. Между другото съм писал курсова задача по въпроса: Дали е по евтино да се плаща по 3 тарифи или по две. Това важи само за големи консуматори на електроенергия. За нас не важи тритарифното отчитане. При работно време от 09.00 до 18.00 е абсолютна тъпотия.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 27, 2009 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

"за предприятия с по-малко от 50 души нает персонал и с годишен оборот до 19,5 млн. лв., присъединени към електроразпределителните мрежи на средно и ниско напрежение"

Партидата ми е фирмена. Плащам малко. Защо толкова не съм се замислял, защото е малко. Утре ако има сметки ще проверя точно какво плащам. Трифазен ток на частно лице по нова партида е сложно да вкараш. Искат проект и т.н. Пък и парите са много. Обикновено се прави чрез заплащане на старо задължение и промяна на адреса на партидата. Трифазен ток си трябва.

За трите тарифи много даже си важи ако се топлиш с климатици и струговете отпочиват в периода на върхово натоварване. Работното време ще е когато е евтино на работодателя, а не когато му е удобно на работника.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети