| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:22 Заглавие: |
|
|
Какви кондензатори си сложил на мястото на тия сменените? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 21:10 Заглавие: |
|
|
| Сложил съм нови марка KEA-II да имам такива нови.Едиствения ползван кондензатор е С618 и е свалян от шаси , руски е зелен с пробивно напрежение 1000 волта. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 23:02 Заглавие: |
|
|
Поддържам напълно казаното от Иван от Криводол, но не съм съгласен с това, което казва колегата от Пазарджик. Това не е импулсен "Респром" и ОС по принцип не дефектира. Освен това не съм съгласен, че трябва да се пусне за проба без пов.бобина. Тогава ще се наруши резонансът на КСХО и консумацията няма да бъде минимална! Без ВВИ обаче може!
Мисля, че проблемът е създаден от неподходящ кондензатор Е-К на кр. транзистор. Трябва да е оригинален! Вероятно си видял, че е спукан и си го сменил. Обаче не е трябвало! Той не дефектира! Новият, който си сложил веднага се е запалил и вис. напрежение се е вдигнало. Затова сигурно са си отишли и пов.бобина и BU406. При този голям ток може да е заминал и захранващият. Така че започни отначало. Пак измери захр. напрежение без КСХО. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 23:29 Заглавие: |
|
|
Извинения към vladi46!
Последната промяна е направена от emoome на Пон Май 18, 2009 23:45; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 23:34 Заглавие: |
|
|
Напразно си сменял ГХО и др.трансформатор. Обаче не се знае дали ВО е оцеляло след запалването. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 9:20 Заглавие: |
|
|
Да кажа каво направих.
С разкачен TV18 измерих 1,4 ампера , с разкачена повишителна бобина пак 1,4 ампера .
Кондензаторите за които казвам , че се запалиха си бяха в ред преди да почна да го зглобявам , и след това бяха стопени и не можеше да се пипнат.Ще купя такива стирофлексни с пробивно 3 киловолта които се монтират на пиринските шасита.И една повишителна бобина.
В това положение в което е в момента растера не е пълен а кинескопа е много тъмен. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 10:27 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | Извинения към vladi46! |
Извинявам се за офтопика, ама това извинение за какво е? Нещо не вдявам! А в едно мое предно мнение бях написал, че консумацията трябва да е над 08А, което беше грешка при писане - коригирал съм се - естествено, че трябва да е под 0.8... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 10:32 Заглавие: |
|
|
Той бишоня е толкоз,така че е ясно...
Ако се не лъжа беше около 600мА.Вече съм забравил,а таково туч не е влизало в сервиза от поне 5 години.Последно преди 3 години на една София 31 и слагах приставка звук  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 10:41 Заглавие: |
|
|
Трябва да бъде 0,5-0,6А, бушончето е 0,8А, тоест малко си сбъркал, но в останалото което казваш не си сбъркал.
А сега към питащия-не съм казал, че кондензаторите са били дефектни. Може да са били здрави, но неподходящи и после са дефектирали. На 3kV имаше 1,5нф, но каква работа биха свършили в този случай? Може би 56нф на 1200V. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 10:43 Заглавие: |
|
|
За последно съм правил такъв миналата година през юли (е бил е Респром Т5001, ама то разликата е мин.) - почти няма такива вече: едно, че на никой не му се гледа черно- бяло, а и се оказа, че кинескопите им хич не държат и им пада бързо емисията, ама в сравнение с по- късните версии с импулсно захранване са си направо цвете  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|