|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 20, 2009 16:44 Заглавие: |
|
|
От къде тръгнахте и до къде стигнахе-до аутизма...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 20, 2009 16:49 Заглавие: |
|
|
Всички сме за там ....
Питай си шмайзера. Нали се питаше, кога почиваме? Е, те сега!
А пълната почивка ще е на оня свят. Легам, копат ме .... и пишат "Тук почива ...". Ебати кефа. Ще се отърва. Сигурно завинаги... Знам ли? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 20, 2009 17:01 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | "Тук почива ..." |
Мойта отсега съм си я приготвил и пише "Тук почива бай Божил,дето цял живот само това правеше"....
Местя в по-подходящия за лаф раздел. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 12:11 Заглавие: |
|
|
и аз да се посрамувам малко, може ли. Че тук толкова хора ми помагат пък аз...на никого още не съм  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 12:24 Заглавие: |
|
|
Може да се отчетеш. 3 броя оптични инкрементални декодери. Да са еднакви! Какви точно? Каквито набавиш. Да имат лента на руло, че сега ми е разправия да смятам точно колко ще ми трябва. Или ако и това немаш .... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 12:27 Заглавие: |
|
|
Ама готово, бе имам ги с чували.... шегичка. И това немам. Другото ще е... _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 12:34 Заглавие: |
|
|
Ти питай все пак за енкодерите. Другото си е естествен процес... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 21:37 Заглавие: |
|
|
Така. Да се върнем на устройството на Тинел.
Абе, тези хора не се научиха да слагат схема, описание т'ва онова към "продуктите" които продават. Ша еба 'а спра пак да купувам!
Изобщо, от "нема начин" се наложи да му посваля част от схемата за да видя що джинджифайката дето ми зеха кинти бачка само на масата на производителя, а при мен само ако я чопля с пинцетата.
Ситуацията на положението е следната. Управляване от LPT (поне такъв на фирмено сметало) нанайси! Нищо съ не случва. Ръгаш с пинцетата, цъка там нещо мотора. Ама едно хаотично.
След аналитично конструктивния подход се оказа, че там едни скъпи оптрони нацвъкани, еби гъ. Сложени един резистори по 680 ома и те така. От другата страна нула ома. Понеже фирмените щайги комутират напрежение със стремеж за нулев ток, то може и да тръгне малко, ама ако шунтирам токоограничаващия резистор къмто нула. Със 120 ома си беше същия чеп. Пожалих компютъра и "заложих" едно BC847цъ. На 1 килохерц щеше да изеде папура, ви казвам. Не бях преправил и дирекцията за да го накарам сам да ходи и да си приказва, ама това ще е комплексно и на трите. Ясна е хавата.
Сега човешка моплба ако производителите на ликтронни дивайси случайно четат тук. Давайте схеми бе, хора. Тези за момента не съм ги питал, но купих миналата седмица едно захранване от една заралийска лепачница (след лепене чегъртат с шилото да махнат колофона ) и ми трябваше малко да го преправя. Споменах ненатрапчиво емнайсе пъти, че ако дадат схема, ще ми забравят гласа моменталически (въпреки, че лице от конкретната фирма го характеризира като "хубав" със закачливи нотки в края на думата хубав.) и се почна едно апане на джуки, едно преглъщане ... ужас!
Тъ, да дефинирам.
Хора, май предстои да се роди този който ще направи нещо за месец или година и аз ще се затрудня да му го открадна за седмица или месец. Просто малко се пробвах и аз като хората, ама ще ми мине. Вече ми минава май. Пишете документация. Давайте я с изделията си. Човек купува нещо готово за да пести време и едва ли, щото ти умен, язе тъп, ебаси.
Та те т'ва е. Да са индексира в гуглето и да го четат "производителите". Десетина години се бях дистанцирал от тях и работата е отишла на ебем ти страна. Ако имат въпроси, "К'ва документация", ще им препоръчам руската от преди перестройката за образец. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|