Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Прахосмукачка Sang - не стартира.

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Moar
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 21:46    Заглавие: Прахосмукачка Sang - не стартира. Отговорете с цитат

Здравейте, преди няколко месеца закупих прахосмукачка Sang (в момента книжката не е в мен за да кажа точен модел) и преди няколко седмици спря да стартира.При натискане на бутона не става нищо но при плавно и леко натискане тръгва да стартира но спира.Отворих я и огледах ключето, забелязах че то е леко счупено и пластините които влизат в него са се разхлабили и изпадат. Смених ключа но проблемът си остава, огледах всички елементи по платката вътре, огледах проводниците но не забелязах дефекти или повреди.Уви нямам измервателен уред и немога да определя точно откъде идва проблема.Интересувам се дали някой от вас е срещал подобен проблем?

Едит: Забравих да добавя че пробвах и без ключ направо при включване в тока да е включена но и това не проработи.Също така моторчето е в перфектно състояние.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

И ние какво да направим,да дойдем да ти купим мултицет ли?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

С подобни проблеми се срещаме всеки ден защото това ни е работата.Няма как да стане без измервателни прибори ,инструменти и опит.Все едно аз да отида при автомонтьора и да му кажа -абе имам една кола нещо не пали и да ми я оправите ама с голи ръце.Познайте с кой номер ключ ще ме фрасне в главата.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Е тя не беше ли в гаранция !?
Moar
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 09, 2009 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята беше ако някой е срещал вече такъв проблем да сподели каква е била причината при него. Аз ако имах измервателни уреди в мен нямаше да ви занимавам с глупости Smile И тя беше в гаранция но в сервиза ми казаха че не е... Е благодаря все пак, явно без уред няма да мине номера Very Happy

А отностно колата - ако му кажеш че не пали и си погледнал най-първичните симптоми той може би от опита си ще се сети няколко причини които могат да доведат до това Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 09, 2009 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Moar написа:
А отностно колата - ако му кажеш че не пали и си погледнал най-първичните симптоми той може би от опита си ще се сети няколко причини които могат да доведат до това Smile

И какво като ти изреди всички възможни причини ще тръгнеш да ги сменяш една по една докато налучкаш ли...Това са глупости.
Има си методика по която се диагностицират повредите и в автото и в ел-техниката.Ако ти ще измисляш някаква нова методика стил "канал 2001"-отделен въпрос.
Имаше преди един дето опъваше конец по платката и сменяше всичко в периметъра ограден от конеца.Кат не стане го местеше конеца по-нагоре и тако докато набара.Може да пробваш и тая методика-тя не се различава кой знае колко от твоята...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 09, 2009 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и една друга хипотеза.Понеже не знаем какъв е модела на прахосмукачката и ако тя няма някакъв електронен регулатор на оборотите тогава не ни трябва уред а една пробна лампа би ни свършила работа.Обаче както подчертах по горе освен уредите ни трябва и опит .
Само да дам пример.Бях на една командировка в Япония.Във фоаето на хотела изгоря една крушка .Наблюдавайки с огромен интерес как дойдоха да я сменят тази крушка пет човека.Мериха напрежение,влажност и още не знам какво и накрая един завинти новата крушка.А ако беше тук бай Миле със синята престилка щеше да я смени и да тегли една дълга балканска...........
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Юли 09, 2009 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде стига толкова.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети