| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 14:09 Заглавие: |
|
|
Пускал съм такава интегрална схема. Бачакше си перфектно. В атача прилагам парчето от един умрял проект. Каквито хората, такова и качеството на обслужването. Беше за проверка на помпи EPIC на стенд...
Разликата тук е, че имаш променлива индуктивност, а получаваш напрежение. Т.е., двата транзистора са генератор. Останалото е гледано от PDF'то и всичко тръгна повече от добре. Докато един не продал на друг колата и прецениха, че си искали помпата (дефектна, с минимални шансове за ремонт). Така и никой не подари помпа, наслушах се как тая работа и оная работа били различни .... и платката е някъде по кутиите. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
maniac Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 18:40 Заглавие: |
|
|
Благодаря, Vaklin! Личи си когато някой знае какво прави, за разлика от мен Някой неща започнаха да ми се изясняват. Само не разбрах какво е Vripple и как да го сметна. Ако имам въпроси ще питам пак. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
Скорост на нарастване на изходното напрежение по отношение на входната честота. Заместваш във формулата и става. Има значение входното напрежение и по тази причина е добре да ползваш вградения стабилиззатор на напрежение. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 21:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Само не разбрах какво е Vripple и как да го сметна. |
Това е пулсиращо напрежение -демек това от датчика ,очевидно с увеличаване на оборотите то пада според графиката ,но в твоя случай при рид ампула не би трябвало ,ефекта се наблюдава само при индуктивния датчик. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
Лесно ви е на вас, знаещите английски...
Селията пие кафе и се изнася да ви пуска тока. Спомага на нощните мисли.
Лека корекция на горния ми пост, че се получи двусмислие. Под входно напрежение имам предвид захранващото напрежение. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 21:42 Заглавие: |
|
|
Айде ,само английски ли знаем ,не си мисли . Аз пък си спирам компютъра и телевизора ,да ти облекча системата !  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 21:55 Заглавие: |
|
|
Преди да си дръпнал шалтера и аз да кина на бачкане...
трионообразно напрежение, компаратор, честота/напрежение и разни други метатагове.
Лека, доходна и безаварийна...
Забравих много важен таг. Система выборки-хранения. Като сте ми учили в "европейски" ВУЗ'ове (рабфак, ВМЕИ Ленин и мало више), така ще е. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|