Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Генератор на двуполярно зхранване (ИС) купува

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 21:26    Заглавие: Генератор на двуполярно зхранване (ИС) купува Отговорете с цитат

Препоръчайте интегралнан схема със следните която да покрива следните изисквания:

1. SMD изпълнение.
2. Възможност за директна покупка на единични бройки в България.
3. От входно напрежение 27 волта (еднополярно) трябва да направи две изходни напрежение с + и -. 10 волта или там някъде е ОК.
4. Консумацията ще е в рамките на няколко милиампера.
5. Като външни елементи бих изтърпял миниатюрен дросел и малък танталов кондензатор, но по възможност, само това.
6. Двете напрежения да са стабилни и компенсирани едно спрямо друго. Демек еднакви.

Хубаво е там където се продава чипът да се предложат и другите елементи.

Цената да е до няколко лева... Ама това е пожелание. И 5 давам, щото ми трябва само една бройка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 21:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно ще искаш и Памела Андерсън да ти го донесе до вратата?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Такова животно не съм виждал да има.Ти виждал ли си такъв чип,дори и само написано някъде?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Естествено. DC-DC конвертор се казва. Забравил съм (освен Памела Андерсън, която определено не ме кефи), че трябва и да е галванично разделено от захранващото напрежение.
Чейте да потърся подходящи pdf'та за аргументиране на наличието на такива интегрални схеми.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Отне 30 секунди. MAX742...

Ама ми трябват 2 бройки, а фирмите които знам, че доставят странни чипове искат да купя мъничко повече. Ще ме вредят и с 2 де, ама ще чакам някоя седмица.

Пък и това е step-up регулатор, а на мен ми трябва step-down. Явно ще трябва да отделя още някоя минута.

А въпросът го зададох, защото такива чипове се ползват в LCD'тата и беше ефективно някой да се отпусне с една готова малка платчица.

5 минути ...
http://www.edn.com/contents/images/32003di.pdf

Четем статията
Buck regulator and two inductors make dual-polarity converter

Подходящият чип ми седи около клавиатурата, ама трябва да го изсънувам как точно ще стане.

Лека нощ!

EDIT: За мое най-голямо съжаление, ще премина в read only режим за този форум. Разбирам, че ми редактират мненията за ББ (нали беше суша и нямаше гъби за които да се ходи), ама чак пък и за вижданията ми за красота е прекалено. Всъщност, отговорих на запитването "Дотолкова ли съм елементарен, че да ме кефят Барбита?", което беше оставено без коментар от страна на модериращият екип, но когато споделих, че "усещането за жена" е на едно друго ниво, ми резнаха повече половината мнение.

Който има нещо да пита, на ЛС. Докато стане на 100% и толкова.

Сбогом на всички. Беше ми приятно да общувам с Вас.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 23:15    Заглавие: Re: Генератор на двуполярно зхранване (ИС) купува Отговорете с цитат

Цялата философия руснака беше я направил с 2 транзистора няколко пасивни елемента, феритен пръстен ( който беше много кофти залят с няква боза ) и на изходната намотка грец, кондери, 78,7912 Smile Конкретна схема няма но по спомен беше с една първична цепена намотка, 2 първични пак за обратна връзка и една цепена вторична..
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 23:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
За мое най-голямо съжаление, ще премина в read only режим за този форум.

За политика си има други форуми.В този е нежелана.
За Памела Андерсън си има по-надолу раздел и ти много хубаво го знаеш кой е...Никой не е длъжен да чете (особено пък такива дълги и пространни) лирични отклонения за циците на Памела,за ланшния сняг и т.н.А ти определено всички знаем че имаш афишнитет към подобни лирични отклонения.Ако имаш намерение да обсъждаш Памела-раздел "общи приказки"-бутон NewTopic и почваш.Нямам нищо впротив.Но не и тук...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети