| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 8:04 Заглавие: Двигател за плъзгаща врата |
|
|
Здравейте, имам гаражна плъзгаща врата на която искам да монтирам ел. двигател, който да я отваря и затваря. Идеята е ако някой има идея от какво мога да използвам двигател за задвижването и (продават се специални двигатели за тези врати, но цената нещо не ме устройва) Вратата се движи по хоризонтална релса и се движи доста лесно, тежестта и е около 60кг. и мисля, че двигател с мощност около 400w ще върши работа. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 8:28 Заглавие: Re: Двигател за плъзгаща врата |
|
|
Правил съм подобно но с по-малка врата.Изполвахме 2 двигателя руски от москвич мисля.. който въртят чистаките.. + редукторите им.Те са с червячна предавка.Бяха монтирани на самата врат.А по цялата дължина имаше зъбна рейка по която се предвижваха..Иначе ако ти трябва по-мощно моторче някой 3 фазен + редуктор... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 9:29 Заглавие: |
|
|
Аз също отначало се замислих, че мотор от чистачки може да върши работа но се замислих дали зимата ще може да се справи като има сняг. Иначе е доста дълга вратата 3.40м. Като гледах характеристиките на тези мотори дето ги продават за такива врати мощностите започват от 50w до към 500w. и правят 1000-1500 оборота което на мен ми се струва доста и задвижват врати до 800кг. Задвижването ще бъде с назъбена рейка, която ще е по цялата дължина на врата, а за трифазен мотор отпада варианта тъй като нямам трифазен ток. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 9:33 Заглавие: |
|
|
| mitaka_1 написа: | ....мотори дето ги продават за такива врати мощностите започват от 50w до към 500w. и правят 1000-1500 оборота което на мен ми се струва доста ... |
Винаги участва редуктор в системата , а това са оборотите на самия двигател. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
Подхождаш по друг начин на проблема със снега и няма да ти се налага корав двигател и т.н. А те не са мн слабички.. правил съм си количка с 4 такива мен (75Кг) ме носи без да се замисли и по байрите .Че иска и още. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 10:15 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN, да ме прощаваш за offtopic-a ама научи се най-накрая кога и къде се ползва "Й" и къде "И" ! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 10:24 Заглавие: |
|
|
Хах добре ся като си изпия кафето и стана може да се светна
Колко му е цената на фабричния мотор? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 11:14 Заглавие: |
|
|
На две места попитах за цената и най евтиното което ми предложиха е 380лв. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 11:17 Заглавие: |
|
|
Ама тая цена с монтажа ли е?Т.Е. Крайна с гаранция?Ако е крайна според мен си е приемлива!Но ако ти се занимава... е друг въпрос.. Сега гледах на едно място с рерига вместо рейка е направено което ми се струва по-удачен варянт.Но пак ти трябва редуктор! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 11:42 Заглавие: |
|
|
Редуктора е в основата на задвижването,той трябва да е м/у25 и 50 оборота на изходящия вал в зависимост от бързината и мощноста на двигателя.За двигател може да се ползва всеки един стига да не е под 50W всичко над тази мощност става.Въпроса е да се подбере редуктор с подходящо преводно отношение съобразено с оборотите на двигателя. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|