| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 11:43 Заглавие: |
|
|
Цената е без ДДС и без монтаж. В това влиза и приемника с едно дистанционно за всяко следващо дистанционно се заплаща по 50лв.(на мен ми трябват 3бр.) Така,че работата става доста сложна. А тази функция за управление с дистанционно може да се направи с една обикновена аларма за 30лв. или един двуканален модул от Конрад, който и той е някъде на тази цена. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 12:54 Заглавие: |
|
|
| Ако рейката ти е скъп вариант, помисли за верига. От колело ще свърши работа, а можеш да си настроиш лесно и скоростта, като поставиш съответните зъбни колела. В такъв случай ще имаш малко работа за струг-да си направиш фланците, но ще е далеч под 100 лева, например. Аз имам някакви подобни изпълнения, където свалих редуктора от чистачки и с фланец поставих моторче от миксер вместо неговото. Доста е силно и има риверс. Дори спирачка му сложих. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 14:21 Заглавие: |
|
|
Първо да измисля мотора, а после ще я мисля с какво да я задвижвам. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 18:11 Заглавие: |
|
|
| Ами има едни двигатели италиански от нашата фирма слагахме на едно място. По точно са 2 и са се управляват от една кутия (централа) като им се задава време на работа и също имат прекъсвачи монтирани на тях. Иначе са направени така: монтирани са на земята на бетона а вратите имат зъбни рейки монтирани върху тях. Въртят с много ниски обороти и затова има сила двигателя. 300 вата са им предостатъчни в случая. Може и по малко вратите пак тежат толкова по 60-70 кг. по спомен. |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 18:40 Заглавие: |
|
|
mitaka_1 електродвигателя ще ти е най малкия проблем.
Тук най-важен ще е механиката и най-вече редуктора. Ако редуктора има голямо предавателно число и не ти е необходима скорост може и 50W моторче да сложиш. Все пак ако искаш да разбереш за двигателя колко да е мощен:
Взимаш едно кантарче слагаш го на вратата и дърпаш. Гледаш колко килограма показва. Умножаваш стойността по 9,81 за да се получи в Нютони. Решаваш с каква скорост искаш да ти се движи вратата в m/s и умножаваш двете стойности (сила по скорост = мощност)
Пример: Силата, която трябва да се приложи е 200N. Скоростта, с която искаш да се движи е 30см/с = 0,3m/s.
200 . 0,3 = 60 W. (разбира се трябва подходящ редуктор).
Слагаш примерно 70% кпд на механизма - 60/0,7=85W ел.
Ако решиш наистина да го правиш и искаш нещо да сметнеш и не ти е ясно как става - казвай.  _________________ Начинаещ |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 21:04 Заглавие: |
|
|
| Седя си в къщи и гледам: 24 волта 3.8ампера номинал .Това е изгоряло моторче от врата плъзгаща на магазин "Практикер".Бая е бърза! 350 нютона на сантиметър при 15 към едно прдавка на червяка.Вратата двама я носиме с псуване. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 22:48 Заглавие: |
|
|
И аз бих ползвал верига от колело вместо зъбна рейка. Доколкото разбирам 2 моторчета от чистачки ще свършат работа. Голямото предимство е вградения редуктор и ниска цена. Ако двете са слаби, лесно можеш да сложиш още едно (всяко е по около 40-50W). Едно до друго с изместени оси така, че веригата да обикаля зъбните колела (за да не прескача). Евентуален проблем ще е монтирането на зъбните колела към осите на редукторите, но ако имаш достъп до струг ще се справиш бързо. Шлиците които са на осите на редукторите трудно ще вкараш в употреба. Един напречен отвор (примерно 3 мм) в дебелата част на оста (10 мм диаметър) и една шпилка в него от малко по-здрав материал би трябвало да свърши работа. Със зъбно колело 5-6 см диаметър максималната скорост би трябвало да е някъде към 40 см/с.
Помисли дали да не смениш оста на редуктора. Радиалното натоварване ще е голямо и плъзгащия лагер не е добра идея. Най-добре да сложиш сачмени лагери от двете страни. Не е кой знае каква философия. Зъбното колело е пластмасово и без нещо като фланец вероятно ще приплъзва или счупи. Със задачата съм се справял и само с бормашина, но най-добре на струг. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 7:43 Заглавие: |
|
|
Изпадна ми ето този мотор http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/60addbbfbee1eae5cad0022123781639/dsc01330 като го гледам на външен вид ми прилича на двигател от вентилатор дето ги използваха в тютюневите складове едно време. Този с подходящ редуктор може и да стане работата само дето трябва да се превключва пусковия кондензатор за да върти обратно. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 13:14 Заглавие: |
|
|
По добре ползвай моторче от бормашина,хем по лесно може да я комутираш,хем може да и променяш оборотите,и въртящия момент е в пъти по голям от показания. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 15:20 Заглавие: |
|
|
| Аха. И аз се опитах да намекна за подобно решение, ама моторче от чистачки, че моторче от чистачки! |
|
|
 |
|