| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
Vladek, човека не иска да зарежда сименса, а да го захранва. Нещо не ми е ясно, как ще стане това с ментак от сергията за 5 кинта, та ако ще и 20 години да го умува!
Правил съм точно такова нещо с LM2576-T ADJ и 15000uF кондензатор в изхода. С този стабилизатор захранвах ALCATEL OT301 - това е един от най-мощните (като предавател) телефони и нямаше никакъв проблем. Не съм мерил с осцилоскоп, какво става, когато започне да предава, защото си заработи от раз без ядове. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladek Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 23:27 Заглавие: |
|
|
Не споря бе човек
Такъв ...Милениум 45 имах и от двете си коли го захранвах с такива адаптерчета, взети от ...дюкянчета
Едното даваше 6,8В а другото ...7,2В - бачкаше, та се късаше
Бъбрих по него две години и го смених, щото дори и нова батерия, струваше 2 пъти повече от самото телефонче вече
Та това телефонче струва 5 -15 лв. вече, а схемните и новаторски решения в опитите си, ще надхвърлят 30-40лв.
...Пирова победа
Да си кажем и истината - нали
Ако говорим за захранване и само за ...токозахранвания и стабилизатори по ток и напрежение ..., то е друга приказката вече
(нищо лично към никой)
Поздрави и лека вечер |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 6:29 Заглавие: |
|
|
Vladek чудя се защо ли се регистрира, може би само да омажеш темата ли що ли?
Сега да те светна за какво говорим - Телефони сименс често се използват като дайлъри във аларми, т.е. известяват собственика при задействане на алармата по телефона с обаждане или SMS.
Та тези телефони трябва да работят постоянно, т.е. да се зареждат постоянно. Но те имат навика често да се самоизключват от това и се правят хиляди хитрини как да се избегне.
Има модели които не се изключват но те са доколкото знам 3 модела.
И ние сме хора врели и кипели в занаята с аларми години за да цъфнеш ти и да даваш "умни" съвети че и да спориш _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 8:55 Заглавие: |
|
|
Те всичките му писания са такива.Важното е чукча да пише...Пък дали знае или не знае нещо по тематиката която се дискутира-големо важно... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Vladek Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 12:53 Заглавие: |
|
|
Виж това за алармите и използването на сименса за тази цел,не го знаех
Сори момчета
Моите извинения
Коригирал съм ти поста-не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 14:27 Заглавие: Re: Захранване на телефон от външен акумулатор |
|
|
Предлагат се готови универсални платки за целта.
Аз ги давам комплект с телефоните и дайлерите за да нямам ядове с батериите. Може и отделно да получиш при желание. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
nhadjinikolov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:00 Заглавие: |
|
|
По съвета на Дитроникс потърсих LM317 и намерих тази схема:
А по съвета на Някой ми дойде на ума да заменя този 1микро с нещо голямо... Примерно както той каза 15000микро, за да поема падовете.
Лошото е, че поради наложителност телефона трябва да стои в къщата на 250 км от мен и няма как да го тествам лично до 19ти. Ще накарам баща ми да го сглоби това и да види какво ще се получи. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 19:33 Заглавие: |
|
|
За С1 сложи 470 uF;за С2-220uF;а за R2-1К.Регулирай изходното напрежение на 4,00V и си готов.Аз правя платката с размер,който позволява поставянето и в кутийката на оригиналната батерия-вадя елемента от там и ползвам изводите за включване към телефона. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|