Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на телефон от външен акумулатор
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Niakoi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Каръктаун

МнениеПуснато на: Нед Сеп 06, 2009 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Vladek, човека не иска да зарежда сименса, а да го захранва. Нещо не ми е ясно, как ще стане това с ментак от сергията за 5 кинта, та ако ще и 20 години да го умува!
Правил съм точно такова нещо с LM2576-T ADJ и 15000uF кондензатор в изхода. С този стабилизатор захранвах ALCATEL OT301 - това е един от най-мощните (като предавател) телефони и нямаше никакъв проблем. Не съм мерил с осцилоскоп, какво става, когато започне да предава, защото си заработи от раз без ядове.
Vladek
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 06, 2009 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не споря бе човек
Такъв ...Милениум 45 имах и от двете си коли го захранвах с такива адаптерчета, взети от ...дюкянчета
Едното даваше 6,8В а другото ...7,2В - бачкаше, та се късаше
Бъбрих по него две години и го смених, щото дори и нова батерия, струваше 2 пъти повече от самото телефонче вече
Та това телефонче струва 5 -15 лв. вече, а схемните и новаторски решения в опитите си, ще надхвърлят 30-40лв.
...Пирова победа
Да си кажем и истината - нали
Ако говорим за захранване и само за ...токозахранвания и стабилизатори по ток и напрежение ..., то е друга приказката вече
(нищо лично към никой)
Поздрави и лека вечер
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 6:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Vladek чудя се защо ли се регистрира, може би само да омажеш темата ли що ли?
Сега да те светна за какво говорим - Телефони сименс често се използват като дайлъри във аларми, т.е. известяват собственика при задействане на алармата по телефона с обаждане или SMS.
Та тези телефони трябва да работят постоянно, т.е. да се зареждат постоянно. Но те имат навика често да се самоизключват от това и се правят хиляди хитрини как да се избегне.
Има модели които не се изключват но те са доколкото знам 3 модела.
И ние сме хора врели и кипели в занаята с аларми години за да цъфнеш ти и да даваш "умни" съвети че и да спориш
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 8:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Те всичките му писания са такива.Важното е чукча да пише...Пък дали знае или не знае нещо по тематиката която се дискутира-големо важно...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vladek
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 12:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Edesign написа:
....

Виж това за алармите и използването на сименса за тази цел,не го знаех
Сори момчета
Моите извинения

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста-не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 14:27    Заглавие: Re: Захранване на телефон от външен акумулатор Отговорете с цитат

Предлагат се готови универсални платки за целта.

Аз ги давам комплект с телефоните и дайлерите за да нямам ядове с батериите. Може и отделно да получиш при желание.
nhadjinikolov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

По съвета на Дитроникс потърсих LM317 и намерих тази схема:

А по съвета на Някой ми дойде на ума да заменя този 1микро с нещо голямо... Примерно както той каза 15000микро, за да поема падовете.

Лошото е, че поради наложителност телефона трябва да стои в къщата на 250 км от мен и няма как да го тествам лично до 19ти. Ще накарам баща ми да го сглоби това и да види какво ще се получи.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

За С1 сложи 470 uF;за С2-220uF;а за R2-1К.Регулирай изходното напрежение на 4,00V и си готов.Аз правя платката с размер,който позволява поставянето и в кутийката на оригиналната батерия-вадя елемента от там и ползвам изводите за включване към телефона.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети