| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zenon Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 18:13 Заглавие: |
|
|
Продават се разделителни трансформатори от Dinacord Bulgaria Ltd. www.pro-technica.com. Фирмата производител е Neutrik. Може и да се изработи.
Разделителния трансформатое р класика в жанра. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zenon Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 7:35 Заглавие: |
|
|
Ако телевизора не си го правил сам. то вхония сигнал трябва да е с номинално ниво за аудио.
Звуковата ти карта (не знам точно какъв тип е ) обикновенно са два варианта. С изходен усилвател - можеш директно да включиш пасивни тонколони или без изходен усилвател (става дума усилвател на мощност) - ползваш активни тонколони.
В двата случая няма да имаш проблем. Ако има изходен усилвател - препоръчвам да го изключиш. Намалява се с едно стъпало източниците на шум.
Преводното отношение на трансформатора е за съгласуване на импедансите на източника и товара. ТРАНСФОРМАТОРИТЕ не се използват като усилватели.
Ако проявявате интерес мога да коментирам импулсните захранвания на компютрите и на телевизорите и проблемите при свързване на комп. с телевизор. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 8:05 Заглавие: |
|
|
някой може ли да драсне една примерна схема на този прочут величествен разединител  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 9:48 Заглавие: |
|
|
Даа много подходящо за бастуба,тия дълбоките баси 20-25 херца силно порязани  |
|
|
 |
zenon Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 10:03 Заглавие: |
|
|
Ако не си подбрал правилно трансформаторите да.
Ако знаеш какво правиш няма проблем и с 5Hz!
Погледни схеми на лампови усилватели.
А има и за лека кола лампови усилвател! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 10:34 Заглавие: |
|
|
| А знаеш ли как се навива траф за лампови усилватели и мислиш ли че китаеца,който е произвел тия разделители си е направил този труд??Освен това тук става реч за 1 волт максимун амплитуда и входни съпротивления 40-50 килоома |
|
|
 |
zenon Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 13:45 Заглавие: |
|
|
Аз не съм одобрявал предложените разделители - напротив.
Ако си разгледал това което съм писал преди ден аз препоръчах, за разлика от всички професионална фирма за аудио. Трансформатори на Neutrik. Aко не знаеш кои са те то е излишно да говорим.
Ако отворим един учебик по усилватели - примерно на Василев или за по незапознатите на Шишков проектирането на разделителен трансформатор е класическа тема. Там няма китайци, българи или други.
Мога да цитирам ако трбва точно издание и страница.
Мога да напиша и формулка за АЧХ на разделителен трансформатор или еквивалентна заместителна схема.
Ама ако някога е учена електротехника няма как това да се забрави. Все пак това е бариерна дисциплина във ВУЗ.
Не знам как си представяте подаването на сигнала от студио до предавател без разделителен трансформатор примерно.
Вярно е че немофе да се навива на ламели от мрежов трансформатор. Има обаче и други материали - пермалой, пермадур ... ама аз почнах учебник. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:02 Заглавие: |
|
|
| Зеноне,авторите които цитираш са безнадеждно останали в миналото когато честотните ленти бяха супер,ако покриваха 300 херца 3 килохерца.Разделителните трансформатори за аудиоприложение също са отречени аудиосигнала за разлика от други има ред изисквания,за нелинейни изкривявания,за фазов шум,за хармоници,за линейност на канала голям диапазон и още ред неща с които се борят манияците.Сега разделителите са оптични или микротрансформаторите на "Аналог....",които цитирах,но там сигнала се цифровизира и се прехвърля с 500 мегахерца... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:07 Заглавие: |
|
|
За тебе знаем.  |
|