|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 21:35 Заглавие: |
|
|
Мога да добавя, че за сега нашите опрератори нямат толкова зашити, но почнат ли дадени абонати да изгарят ще намерят начин да се опитат да хванат "злосторника", ако обаче му сече пипето ще ги затрудни доста.
П.С. Всеки апарат има идентификационен номер този номер съм почти сигурен, че се изпраща на всеки оператор когато работиш с дадена негова карта. Така че и от там си застрашен, ако телефона ти е с гаранционна карта и фигурира име в нея. _________________ BE ON EDGE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
aaleks Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 23:06 Заглавие: |
|
|
Идеята ми харесва, но от друга гледна точка. С две думи, изскам да имам дериват на моя номер, т.е. една такса а два GSM. Е няма да можем да говорим едновремено и помеждуси, но една е таксата и ако си с договор към военни /12лв. а говориш на бизнес план/ си е далавера. Сметката ще се плаща редовно /щото са си мой разговорите/ значи няма кражба, няма "лошо".
Ако може и има възможност бих се възползвал от такава услуга. _________________ Небойте се роби, Спартак е с вас! |
|
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 1:00 Заглавие: E :0 |
|
|
| aaleks написа: | Идеята ми харесва, но от друга гледна точка. С две думи, изскам да имам дериват на моя номер, т.е. една такса а два GSM. Е няма да можем да говорим едновремено и помеждуси, но една е таксата и ако си с договор към военни /12лв. а говориш на бизнес план/ си е далавера. Сметката ще се плаща редовно /щото са си мой разговорите/ значи няма кражба, няма "лошо".
Ако може и има възможност бих се възползвал от такава услуга. |
Питай в МТЕЛ те мисля че поддържат такава услуга 2-ра карта със същия номер на друг апарат !
Иначе не е проблем да те хванат, дори има услуга GPS на GSM апарат , тогава ако ти откраднат скъпия апарат , обаждаш се на опертора че апарата е откраднат и те го откриват по данните от клетките къде се намира в рамките до 1м , пращат полиция там и те отиват и взимат апарата от крадеца .Това нещо е 100% сигурно защото на един познат така му взеха апарата , купил го от някакъв от улицата и след това на другия ден отишла полицията и му го взели.
Така че просто не може да се правят много опити с кражба на номера като препрограмираш сим картата , ако някой гори с пари така , като се оплаче на оператора и тои винаги може да включи този номер към GPS системата и ще го хвана за нула време нарушителя  |
|
|
 |
mmanev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 2:03 Заглавие: |
|
|
Здравейте, ето информация по темата макар и малко остаряла.
Могат да се клонират само старите сим карти, защото новите ползват друг начин на кодиране на ИМСИ и КИ кодовете.
Освен това новите карти умират при повече от 65000 прочитания.
Но които се интересува повече може да прочете тук: http://www.irda.ru/photo/cables/unibox93.htm#usi
С уважение М.Манев |
|
|
 |
aaleks Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 13:18 Заглавие: Re: E :0 |
|
|
| Grrr написа: | къде се намира в рамките до 1м , пращат полиция там и те отиват и взимат апарата от крадеца .Това нещо е 100% сигурно защото на един познат така му взеха апарата , купил го от някакъв от улицата и след това на другия ден отишла полицията и му го взели.
|
А аз си мисле, че не е до 1м а до доста повече, и то не е 2-5м още повече.
И твоя познат не са го хванали по това къде му е леглото в стаята му, ами по разговорите проведини от този GSM с негова карта.
А и М-тел ти пращат SMS, че печелиш някаква награда /ако си с Прима/ и ти искат да им изспратиш имената си, егн и адрес и полицията ти носи "подаръка".
Така осъдихме едно малолетно "ромче".  _________________ Небойте се роби, Спартак е с вас! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
| Нали ви казвам,сим-картата не прави нищо.Всичко е в централния компютър.А два телефона с еднакви карти трябва строго да се синхронизират |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 19:40 Заглавие: |
|
|
| Nosuch написа: | ELP а имаш ли идея как ще докажат, че точно АЗ съм навъртял, точно ТОЗИ номер, точно по ТОЗИ начин и откаде ще ми начерят закон по който да ме изкарат виновен? Всеки човек е невинен до доказване на противното - конституционно право
А и М-тел ако можеха да определят местоположението на определен абонат щеще да спасят изчезналия в Рила преди 2 седмици дето 2 дена им звъня по GSM преди да замръзне
Не определено не се водя от идеята да крада и да правя мръсно на хората. "Не съм толкова богат, че да мога да крада" Но от чисто любопитство искам да съм в крак с нещата. |
Ако има 2 или 3 клетки които са в обхвата на апарата викащия може да бъде локализиран до няколко метра така че от този апарат ще можеш да говориш само от Рила. Не забравяй и че всеки апарат има свой уникален ID номер и ако му сложиш и твоята карта или се проследи пътя на апарата от предишния му собственик веднага ще стане ясно кой се бъзика с мрежата. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
| Изгубил сам го и някой друг го е намерил и ми се ебава с телефона. Или сам го намерил ..... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
| За тази тема има по-подходящ раздел. |
|
|
 |
mobi Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 14:13 Заглавие: Наистина много глупости изприказвахте |
|
|
Има клониране на СИМ карти
Необходимо е устройство за връзка с USB или сериен порт - и това го има (почти за без пари)
Има карти на които може да се пише (на картите на операторите не поже). Те са направени зада може да ползваш до 10 номера от един телефон (на различни доставчици или на различни планови или към различни групи/компании/фамилии и пр. - сещате се защо) и да подържаш само един телефонен указател. освен това с тези карти избираш от кой номер да се обаждаш направо от менюто на телефона (картата добавя нови функции)
Проблема е, че в България не мога да намеря такава карта. Ако някой знае от къде може да се доставят - да каже.
Чао |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|