Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кой ще оправи "телевизорчето" на това момиче?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен не ме е възпитавала църквата, нито религията. Възпитавали са ме прекрасните ми родители, и другите ще кажат, но мисля, че съм станала Човек.
А днес бил денят на усмивката!
Усмихвайте се повече, момчета!
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Свещеното право на избор!... Всеки си "носи кръста"! Когато сгреши- си плаща за това! Когато живее така, че да не пречи на другите, и да не им причинява това, което не би искал на него да причиняват- всичко е позволено!... Дали ще си на Витоша, или под купола, дали ще си на концерт на Мадона, или ще си на опера, дали ще броиш звездите нощем, или дълбоко ще хъркаш под завивката...все тая! Носиш ли доброто у себе си, ще го носиш навсякъде, където и да си!
... Ако се опитваш да "налагаш добрината си" на някого, по-скоро би го отблъснал /освен ако не ти е подчинен/. Тук сме все /уж/ зрели хора, и едва ли някой, току виж, ще вземе да променя философията си на живот, само защото някой бил казал, че...
Човек, трудно се променя. Е, има и изключения. Може да те промени любимия човек до теб!? Пък може и ти него да промениш Wink Може, осъденият за тежко престъпление за започне да си ляга, и става с Библията в ръка, но знае ли се като излезе от "там", дали няма да я захвърли. Дори можеш да откажеш цигарите, но... по-скоро отново ще пропушиш. Laughing Може дори кучето да се откаже от кокала, но... само докато спи. Laughing Можеш да кажеш: "не на страха!", и след време пак да се страхуваш................................... Ние сме просто хора. Подвластни и на порока, и на целомъдрието, и добри сме, и по някога лоши, и мили сме, и понякога груби, и... всичко сме.
Няма съвършенство! Няма комунизъм /дори!/ Wink Има ни просто...нас! Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Бай Тишане, ти отново блесна с не дотам изискания си начин на изразяване! Може би той да приляга на чашка с приятели, но тук едва ли! Моите усилия да информирам за културните събития не са свързани само със световно неизвестни изпълнители. Не зная дали ти даваш за тях 5 или 10ст., обаче уверявам те, има кой да ги слуша и на платени и на безплатни концерти. Нима Калуди Калудов е световно неизвестен? Той пя в католическата църква. Ами Нева Кръстева, ами звездите на оперетния ни театър? Благодаря ти за ценните съвети относно самотния остров, непременно ще се възползвам от тях! Все ми е едно дали живеем в 21 или 22век, аз се опитах да говоря за непреходни ценности. Защо християнството съществува 2000г.? Защо още след 100-200г. не са го обявили за отживелица?
Зададох ти някои въпроси относно предишния ти пост. Ти не отговори на тях. Лили Иванова и аз отдавна не я слушам. Напомням ти го отново. Но внимавай, тя няма безплатни концерти! А за Мадона и Металика дори ако ми дават пари, пак няма да отида на концертите им. За другарите-демагози и аз си спомням добре, но моята философия за живота няма нищо общо с тяхната демагогия! Хубаво, че обичаш ракия, мезета и мачове, аз пък не ги обичам! Смятам, че тези обяснения не са за целия форум, но ти ме предизвика и аз ти отговарям.
Забравих, винаги съм се стремил, доколкото мога да информирам и за културни събития извън София. Насърчавам всички колеги, които желаят да го правят. Тази тема не е лично моя. А за Мадона, Металика и всякакви други, които не са обект на моя интерес също насърчавам всички, интересуващи се от тях да дават информация в темата за културни мероприятия. Няма да им се разсърдя, различията трябва да се уважават.
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46 написа:
........

Тогава за напред не налагай разбиранията си на всеослушание.Всеки си има свое разбиране за живота и си го живее както му харесва.Не е нужно всички да държат на твоите ценности и на твоя морал.Всеки човек е уникален-точно за това и светът е интересен.Ако искаш всички да мислят едно и също и да са моралисти като тебе щяхме да приличаме на роботи.
Айде жив и здрав -повече нямам интерес да споря с теб-ти си като СД сложено на "repeat one"(ако го разбра това)
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Казва се "всеслушание". Защо да не показваме нашите разбирания на всеслушание? Нали това тук е форум? Би трябвало да има дискусии, а не да се притесняваме да спорим. Спорът НЕ Е ОБИДА за никого! Може би ти не си свикнал да спориш с никого. Или го приемаш, ако ти допада, или го отхвърляш. Аз обаче съм на друго мнение-винаги подкрепям дискусиите и споровете, но без обиди и нападки. Тези ценности, за които говориш най-напред са станали общозначими, а след това мои. Не съм ги измислил аз. Много по-мъдри хора от нас са ги измислили. Естествено, никой не може насила да бъде принуден да ги приеме. Мисля да започна да уча английски тези дни и наистина такива сложни неща засега не ги разбирам!
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Спор, никога не се печели! И в двата случая- губиш! Ако "спечелиш" спора- губиш приятел! Ако загубиш /спора/, отново си губещ Exclamation Wink
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Можем за се запитаме, доколко ни е бил приятел, щом се е разсърдил заради един спор.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 02, 2009 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорех по принцип!... И защо да не е приятел?!
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 03, 2009 0:47    Заглавие: Отговорете с цитат

В университета имах колежки, които принадлежаха на комсомолската номенклатура и се обиждаха, че не се съгласявам с тях по време на спор. Не си спомням за какво спорехме, но тяхната реакция я помня 20години! Една от тези колежки по време на учителския стаж беше допуснала някаква грешка на урок с 8-ми клас и забележете, не се е извинила на децата!
Според мен споровете и дискусиите не трябва да застрашават както приятелството, така и колегиалните взаимоотношения. Иначе ситуацията става много инфантилна. Все пак не сме деца, за да се сърдим за щяло и нещяло. Разбира се, не трябва да се нападаме и обиждаме.
И още...Иска ми се да напомня на бай Тишан и на други, които мислят като него, че славните години на народната власт култивираха у нас липсата на собствено мнение. Дори и да имахме такова, признак на добродетелност беше да не го казваме на всеслушание. Другарите с високо партийно и обществено положение трябваше да решават всичко вместо нас. А ние само да козируваме и да изпълняваме. Едва ли ще се освободим скоро от този манталитет. Трябва да се сменят поколения. Тоест свободният човек се ражда! А ние не сме родени свободни! Непрекъснато виждам хора, лишени от способността да мислят-само повтарят това, което са чули отнякъде и веднага са се съгласили с него.
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Съб Окт 03, 2009 7:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да не те обидя. Ти на кое време си плод, Влади. Това че си един от произведените тогава хора си личи от всичките ти постове. Уважавам мнението ти, но ми се струва, че прекалено чернобяло гледаш на нещата. "само повтарят това, което са чули отнякъде и веднага са се съгласили с него"май тук себе си описваш. Ти си повярвал в това, което си прочел, чул или...кой знае може би изживял. Други са решили да живеят по-различно.
Аз съм произведение на...прехода, от онези дето в началото им налагаха какво да мислят пък после ги разпуснаха да дадат воля на всичко така дълго възпирано в себе си. Една от тези, които отдавна смятат, че ако сами не си помогнат, никой не може, които вярват в силите си и не се страхуват да грешат през глава и после да си плащат. От онези, които плачат на "Норма" и куфеят на "Металика". Виждам бръчката на челото ти-не вярваш. И от онези, които са разбрали, че добро се върши, не защото има наложена норма и божия заповед, или от страх от ада, а защото така се чувствам прекрасно.
И от тези, които смятат, че у всеки лош има добро и всяко добро има зрънце корист. И които дават, без да искат в замяна чувства мечти,радост.
Може би ако трябва да се говори за религии...поклонниците на буда са най-прави-философията на Дао-преплетено добро и зло и неразривната им връзка.
Няма нищо идеално и съвършенство не съществува.
Дано не те обижда това, което написах. До сега не съм писала тук толкова...нападателно Very Happy

А темата ти за културните събития е супер, подкрепям те и от време на време давам информация и там.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 7 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети