| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
martinmarinov Нов потребител

Регистриран на: 30 Окт 2009 Мнения: 6 Местожителство: Edinburgh, UK
|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 20:36 Заглавие: Смяна TV стандарта на джобно CASIO телевизорче от I на D\K |
|
|
Здравейте. В момента се намирам във Великобритания. Тук всичко минава на цифрово и за това по eBay могат да се намерят джобни телевизорчета на 5 - 6 години за жълти стотинки. Проблема е, че всички телевизорчета са настроени за тукашния PAL I звуков стандарт. Лесно ли е да се промени стандарта на такова телевизорче на PAL DK? Най-вероятно аз няма да се справя (3 пъти през живота си съм пипал поялник), но дали ако си взема едно такова от тук, някой телевизионен техник в България няма да може да го направи? Ако сте запознати с моделите на Casio (преобладаващата марка на такива устройства в eBay), може ли да ми препоръчате модел, който най-лесно ще се прехвърли в нашия звуков стандарт?
Благодаря  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:06 Заглавие: |
|
|
| Марката " Casio " e много общо понятие - преди години направиха и телевизор в ръчен часовник.... още нямяше и хабер от дигитална телевизия. Ако споменеш модел, може и някой техник да се замисли - иначе трябва да " вади боба ". Ти за всеки случай вземи насам 1 - 2 кила от тези по за " стотинки " а пък ще видим. Аз преустройвах едно такова преди 6 - 7 години. Спомням си само, че много яко хабеше батерииките R6. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:13 Заглавие: |
|
|
Бе за какво са ви, нали и тук след година-две ще минем на цифрова ТВ....  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:20 Заглавие: |
|
|
Прави се, аз съм правил поне 10-тина. Трябват за целта ПАВ с по малки размери, има ги в някои нови китайски шасита. Може и да не е нужна смяна. Но ще трябват 4бр. филтри. SFE5.5, SFE6.5, CDA5.5 и CDA6.5. Може и само на единия стандарт- DK. То и без туй, ефирната телевизия си е само на DK, ако не се лъжа? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:26 Заглавие: |
|
|
| pamporov, Вие си минете. Ние все още не сме събрали пари за декодери. Да минат още поне 7 - 10 години - нищо че сме в ЕС, да не забравяме,че живеем в България и във форума има хора, които се чудят как да се сгушат под сплитера, за да гледат "безкабелна" кабелна гратис - че и с претенции за качество. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:31 Заглавие: |
|
|
А-а, няма ние няма вие, казано е: 2012 година - цифровизация на ТВ в България.... , ние си знаем колко и кога ще стане де...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:32 Заглавие: |
|
|
Ааа дигитална телевизия в България чак през 2012, когато от ЕС започнат да налагат глобите
Иначе ето няколко примера
КЛИК 1
КЛИК 2
КЛИК 3
Доста са. Под "жълти стотинки" разбирайте еквивалента на 15-тина български лева (заедно с доставката)
Значи какво да разбирам. Възможно е, но е твърде сложно и ще излезе по-скъпо от самото телевизорче?
EDIT: А за това, продавача ми обясни че на кутията пишело "Colour System: PAL TV System: B/G, H I/I Channel: CCIR /ITALY /UK /IR", което предполагам пак няма да върви както трябва по нашите географски ширини 
Последната промяна е направена от martinmarinov на Пет Окт 30, 2009 22:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:36 Заглавие: |
|
|
| martinmarinov написа: | | .... ще излезе по-скъпо от самото телевизорче? | Ама стига с тая нагласа, труда на ТВ техниците не е евтин, без значение за колко си купил това ТВ. Ами ако са ти го подарили? Ще искаш без пари ли да се направи тогава? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:43 Заглавие: |
|
|
| Такова нещо не съм имал на предвид! Тълкуваш погрешно. Пределно ми е ясно, че труда е повече от скъп. Мисълта ми беше дали изобщо има смисъл да се занимавам да го купувам и да го поправям ако това ще излезе скъпо. Ако някои ми го е подарил, разбира се че ще си платя да го оправят. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 22:51 Заглавие: |
|
|
| Скъпо, евтино, за всеки е различно понятие. |
|