|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GreenWire Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 12:53 Заглавие: LCD Packard Bell L15P - проблем в захранването |
|
|
Въпросният монитор при включването си започва да премигва бяло заедно с светлодиода, и се чува щракане от повишаващия трансформатор, проверих за надути кондензатори няма, проверих напреженията на 3,3 В и на 12 В, на 3,3 В мултицета отчита много странно напрежение, като започе от 2,5 В и се дига до 4,5 волта и така постоянно се дига и пада, а на 12 В показва около 4-5 В, а на конектора за външно захранване 12 В даваше на късо, открих един заминал диод -P6KE10A , след смяна напреженията драстично се промениха на 12 В показваше към 18 В, а на 3,3 към 4.5 В, сега не изключваше, но подсветката светеше постоянно, но не излизаше ни меню, ни нищо, ще съм благодарен ако споделите някакво мнение за проблема, милех си да го включа на ATX захранване, но има изходи с наименования PW, PA, BL, BR – който не са ми много ясно за какво са, предполагам че са за инвентора излизат от ИС - OZ960G, ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Последната промяна е направена от GreenWire на Сря Ное 04, 2009 18:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 12:54 Заглавие: |
|
|
Видя ли какво е P6KE10A преди да го смениш с руски аналог?!
Ако не си виж, защото за да е изгорял е имало защо!
И не ми е ясно след като си нямаш понятие за какво става дума ЗАЩО се захващаш?! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 21:13 Заглавие: |
|
|
| Бооог да го прости мониторчето, и нека да почива в мир! |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 21:32 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ще съм благодарен ако споделите някакво мнение за проблема | Моите съболезнования...  _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|