Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за електрожен ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
optic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 21, 2009 5:48    Заглавие: Отговорете с цитат

И в крайна сметка как трябва да бъде да вкарва или да изкарва въздух ?
И да попитам само как се разбира дали е с медна намотка или с алуминиева и само да добавя като заварявам нещо много се чува електрожена в смисъл издава звуци а на един приятел като заварява не се чува изобщо от време на време само ?? Защо така аз заварявам с 2,5 електроди и съм го включил между 2 и 2,5 по средата някъде незнам дали е правилно вие кажете ??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 21, 2009 10:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен трябва да изкарва въздуха навън, и една от причините (поне според мен) за да е така, е това, че, ако вкарва навътре, много бързо ще набута в електрожена, или каквото и да е устройство, ще набута мръсотии и други леки частици и ще стане манджа... Друг е въпроса при охлажданията на процесори и чипсети - там вече духа към това което се охлажда - но пък и то не е директно към чипа, а към радиатор, който напълно е закрил съответния чип.
За звуците на електрожена не знам, но мисля, че всеки модел си има специфични звуци и едни "ръмжат" повече, други по- малко.
optic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 21, 2009 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи ще пробвам пак да ги обърна да изкарва и ще видя как ще е по добре ?,но според мен като вкарва към намотките по бързо ще ги охлажда защото ги духа а сега ще изкарва и едва ли ще изтива по бързо ??

Последната промяна е направена от optic на Съб Ное 21, 2009 18:10; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Ное 21, 2009 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе какво толкоз му се чудиш на тоя електрожен? Нали сложи вентилатор и вече не изключва толкова често.. Дали ще духа, смуче вкаева, изкарва...важното е да има циркулация.

П.П; Добре че вентилатора не може да върти и в двете посоки, че тогава сугурно щеше да искаш схема за реверс Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivelin2006
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Ное 23, 2009 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

optic написа:
Защо така аз заварявам с 2,5 електроди и съм го включил между 2 и 2,5 по средата някъде незнам дали е правилно вие кажете ??

Пробваи да го сложиш между 2,5 и 3 и виж какво ще стане но заваряваи с 2,5 тогава двата метала които съединявас се топят по дълбоко и заварката става по здрава а и електрожена не загрява толкова и боятя изгаря след като започнеш да заваряш. А най добре смени заварчика Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Вто Ное 24, 2009 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

optic написа:
,но според мен като вкарва към намотките по бързо ще ги охлажда защото ги духа а сега ще изкарва и едва ли ще изтива по бързо ??

Когато изкарва въздуха,се обтича целия траф,когато духа охлажда само наветрената страна на трафа .Не изключва,защото и при двата начина се охлажда и термичния изключвател.То и толкова ще ти работи тоя електрожен,защото е хоби инструмент.Купи си професионален и закрий темата!А дали е с медна или алуминиева намотка,отвори панела и виж на клемите на изхода!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети