| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gost23 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 21:02 Заглавие: |
|
|
Така значи до сега съм кондензатора 22n преди потенциометъра 1 мега ОМ. И така нали едно от крачетата на пота отиват към маса, друго е към кондензатора и третото е към транзистора и тука имам въпрос... Защо стрелката е двупосочна, какво трябва да значи това? И още нещо и спирам че... Има ли значение на кое от трите крачета на потенциометъра ще запоя: масата, кондензатора и транзистора...
схемата - http://runoffgroove.com/flipster.html
ТЕНКС |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 21:13 Заглавие: |
|
|
| gost23 написа: | | ... Защо стрелката е двупосочна, какво трябва да значи това? И още нещо и спирам че... |
Че е по една за всеки един от двата съседни (свързани) елемента.
Наистина трябва да го направиш и да почнеш доста по отдалече. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
Лошото е че нещо не те разбрах Или поне си мисля че означава, че крачето което ще е запоено за кондензатора също трябва да има връзка с транзистора, т.е направо двете крачета на късо и третото към маса, така ли е
RC - Наистина трябва да го направиш и да почнеш доста по отдалече.
Е това не го разбрах, пак и нямам предположения...
Опа тя едната означава потенциометъра... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 22:22 Заглавие: |
|
|
| Иска да ти каже ,че трябва да се научиш да четеш схемите ,,понятие си нямаш явно. Имаш готова монтажна схема ,лепи по нея и стига си питал ,ако и там не можеш да се оправиш не е за теб тази работа ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 13:34 Заглавие: |
|
|
| Така почти съм готов... Само нещо остана, купих си switch за он/оф ама колкото и да мислих не мога да се сетя къде да го запоя, суича е с 3 крачета. Иначе с другото се оправих... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 13:46 Заглавие: |
|
|
А стига бе, сериозно ли?
Този ключ най-вероятно е превключвател. Единия му извод е общ, който се превключва ту към единия от другите два, ту към другия. Ползваш общия и единия от другите изводи и прекарваш плюса през тях. Да ти го обясня като за теб: откачаш плюса от платката и го закачаш на единия извод на ключа, а другия свързваш към платката на мястото на плюса. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 14:00 Заглавие: |
|
|
| А за да си наясно кои два извода да ползваш включваш ключа в положение "ON" и мериш кои два извода дават късо с мултицета. После ги ползваш както eler ти описа ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 15:03 Заглавие: |
|
|
Добре, БЛОГОДАРЯ Ви. Значи ще направя така ще откача крачето на първия кондензатор100uF(плюсовото) което бях запоил за тримера и ще го запоя за суича и едно от другите две крачета на суича(щe проверя с мултицета)ще запоя на тримера
Последната част от поста ти я трия Я по-кротко |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 16:03 Заглавие: |
|
|
| Няма да откачаш плюса на кондензатора, а плюса на захранването. Защо не помолиш някой, който разбира да ти го направи, че май още 10 страници да изпишем да ти даваме съвети няма да го направиш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 16:15 Заглавие: |
|
|
Ок тъкмо за това влизах да пиша, озънах си грешката.
До редактора на поста ми(предишния) Не виждам да съм написал нещо лошо, просто трябва да оценяваме труда на другите, нали? |
|
|
 |
|