| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 19:44 Заглавие: |
|
|
| Диодите на мрежовия изправител гледал ли си ги ,че тези които са дадени по схемата BA158 не бих казал ,че са за там . Дори и да са други -провери ги все пак . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 19:48 Заглавие: |
|
|
| milenjs написа: | | А и с къс такъв не изгаря STR-a. | Тoчно със този окъсяваш кондензатор дефектирах няколко STR6653 преди години работеха от 5 до 505 мин в един момент взрив и давай отначало Тогава кондензатора от оранжев беше станал малко по към червено Тогава го хванах повече със луд късмет отколкото със акъл |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 19:58 Заглавие: |
|
|
| Грешно е лампата да се слага на мястото на предпазителя. Трябва да се сложи след кондензатора за 400 волта. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 20:12 Заглавие: |
|
|
И защо??? С какво ще спре да му гърми STR-а.На бушона ,след кондера все тая. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 20:18 Заглавие: |
|
|
Тоя телевизор е предвиден да работи и на ниско напрежение- 90V. Лампата не знам какво ще спаси? Един диод да има утечка в греца, пак не трябва да гърми чипа. Това, че са сложили по бързи диоди- няма нищо лошо. Практикува си се. Даже според мен е по добре. Схемата си е вярна, със сбъркани означения. Това не пречи. Гледаш кое къде ходи. И по точно, насочи се към елементите на 5пин на интеграла. Там е всичко. Плавно запускане, контрол на тока и не знам още какво. С614 (по схема) сменен ли е?
Увеличить фото »» _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 20:56 Заглавие: |
|
|
| След като се зареди кондензатора за 400 волта, лампата ограничава тока на разряд при отпушване за транзистора в STR-а. Ако лампата е преди кондензатора той се зарежда и при отпушване на STR-a транзистора заминава бай Тишане. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 22:35 Заглавие: |
|
|
"Лампата" , свързана последователно между мрежовия кондензатор и STR-а в един момент като пукне STR-а ще се окаже под напрежение 300 волта !
Освен това максималния ток, пропускан от лампата при този начин на свързване е съвсем недостатъчен за коректната работа на стъпалото - необходим ток за подмагнитване на имп. трансформатор, достигане работно напрежение на вторичните намотки за обратни връзки. На това място върви да се постави съобразено нискоомно маломощно съпротивление, каквото сме виждали в някои схеми. И каквото опази -това.
Трябва си мерене, тестване на десетината чарка около STR-а и читав такъв. Друго спасение няма.
Някъде по руските сайтове съм чел как се тестват (ама само някои) захранвания с ниско (безопасно) напрежение. И то само до управлението в базата на крайния. По-нататък си иска ток>>>напрежение. |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 22:55 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Диодите на мрежовия изправител гледал ли си ги ,че тези които са дадени по схемата BA158 не бих казал ,че са за там . Дори и да са други -провери ги все пак . |
И що не са за там не мога да разбера От 157 до 159 са си перфектни за изправител. А па щом си вдига 310v не е там проблема.
Митачи е прав а jivko не.Щото нема да ти изгори STR-а ама нема да тръгне както трябва и не можеш разбра къде е проблема. При работещ тв лампата винаги ще обира но директно в контакта пак ще гърми.Що не пробваш да елиминираш оптрона с някое R и да видиш къде е проблема.УСПЕХ  _________________ Роден да ловува-Принуден да работи |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 15, 2009 23:05 Заглавие: |
|
|
| Ще ти обясня ,защото са слабички за началния ток на електролита ,повечето мрежови изправители са поне с 2-3 амперови диоди ,затова има шанс някой да е пробил ,или прекъснал ,а къде си прочел ,че вдига 310 волта -не знам ? |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 19:17 Заглавие: |
|
|
Остана ми малко време тази вечер, попремерих някои работи -
Диодите в греца са здрави, вади си 310В на кондензатора.
Двата кондензатора в горещата част ги свалих и мерих, и двата здрави, единия 1000пф, другия 470пф, не е като по схема ама си е работило.
Свалих и премерих всичките диоди, изправни, няма ликаж /поне на мерене/.
Ще ме откаже май това ТВ и ще го потурча...
Добре е че клиента ми го остави без краен срок, не му трябва спешно та освен да събера отнякъде едно 100-на волтово захранване и с него да правя проби май друго не виждам. |
|
|
 |
|