| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 16:45 Заглавие: Кафемашина Simac CP500 |
|
|
Имам малка, домашна (и старичка) кафемашина SIMAC CP500. Проблема и е, че протече след помпата - в долния край на маркучето, дето подава водата под налягане:
Дали се намират такива детайли, че изобщо не съм запознат къде се намират части за такава техника? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
miro_mezdra Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 17:10 Заглавие: |
|
|
Честит имен ден!!!
Във Враца срещу старата гара има сервиз за кафе машини провери - може да имаш късмет.
Дай боже да почерпиш по кафе някой път!  _________________ Skype - miro67_r |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 19:26 Заглавие: |
|
|
Благодаря! И за отговора и за честитяването. А за почерпка - винаги готов  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 19:35 Заглавие: |
|
|
| Защо не отрежеш 1см от тръбичката и наново да затегнеш гайката. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
Tя няма никакъв аванс да се реже. Освен това е твърда, а накрая завършва с едно уширение, като яка, не знам как би се получило да стане пак така. Предполагам без уширение няма да държи. Има и друго - това конусче, което влиза в тръбата - явно от връщаща се гореща вода беше станало чупливо и стана двойно по- късо. Преди около половин година аз пак правих опит да му спра теча и тогава се получи (не се смейте ) - с кълчища. Но сега метода не помага. Освен това сега правих поне двайсет опита да оправя теча - затягах, развивах и резбата на тоя пластмасов детайл замина. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 22:06 Заглавие: |
|
|
| Аз бих пробвал с тефлонова лента - на резбата и на конусчето. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 17:39 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ... а накрая завършва с едно уширение, като яка, не знам как би се получило да стане пак така. . |
Стяга се без уширение и то си се образува от стягането - материала е тефлон и лекичко "тече". Ако е пукната гайгата, може да се направи от месинг на струг или да се подбере нещо готово. Като гледам какъв е тройника, вероятно той е заминал - останали са ми няколко пукнати и нито един здрав. Лепене не помага, но може да сложиш какъвто намериш от друга машина. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 18:01 Заглавие: |
|
|
По някакви бегли спомени и ние имахме такава машина с такъв спукан тройник и си спомням, че го изхвърлихме и сложихме директно тръбата в помпата. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|