| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uziiiii Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 22:34 Заглавие: Зарядно за акумулатор |
|
|
Здравейте,имам едно старо зарядно за акомулатор ,на коетое махната елактрониката,и сега има само трансформатор и селенов стълб,ако може да ми дадете схема на защита от презареждане и др.Мислех си също да махна селеновия стълб и да сложа диоди.Очаквам предложения 
Последната промяна е направена от uziiiii на Вто Яну 19, 2010 22:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 13:07 Заглавие: |
|
|
| Вместо да чакаш предложения си потърси из форума ,темата е дъвкана многократно. Да не предлагаш нещо ,та да чакаш предложения . Аман от мързели ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 20:28 Заглавие: |
|
|
Ами търсих но намерих само със тиристори ,а оригиналната схема е била с реле а и не намерих схема която някой да е правил за да си каже мнението  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 16:30 Заглавие: |
|
|
Ето ти схемата на старото ти ,щом толкова си искаш релетата ,но не ме питай какви са точно ,не знам .
 |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 17:15 Заглавие: |
|
|
| Това е схемата,но точно нея едва ли ще възтановиш(освен ако намериш оригиналната платка).Сещам се,че едното от релетата представляваше макарка с намотка,а в отвора на макарката рид-ампула.В/у това реле няма никъкав надпис.По-добре присади някакво друго управление.Трафа и селена са си добри. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2010 20:15 Заглавие: |
|
|
Ами аз не исках специално да бъде с реле,но ми казаха че такава била оригиналната схема . Платката не е у мен за това явно трябва да използвам друго управление.Мисля да пробвам тази http://www.onlinedisk.ru/view/233784/ схема,но не мога да намеря точно тези тиристори,а и в магазина не ми казаха дали имат аналози.Ако може някой да ми каже с какви други мога да ги заменя 
Последната промяна е направена от uziiiii на Пет Яну 22, 2010 14:21; мнението е било променяно общо 6 пъти |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2010 22:02 Заглавие: |
|
|
Чети Tук(цък)
Ще намериш десетки решения.
Твоят линк при мен не се отваря.  _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 19:42 Заглавие: |
|
|
Оправих линка вече може да се отвори,но не мога да намеря единия тиристор-К150  |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 20:51 Заглавие: |
|
|
| Схемата е малко неясна.Според мен тиристора (и като гледам мястото му в схемата) е КТ501...4.Поне аз не съм чувал за тиристор К150. |
|
|
 |
metodi80 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2010 19:20 Заглавие: |
|
|
Виж този линк :
линк
Тук има всевъзможни схеми за зарядни , аз лично сега си правя деслуфатизиращо зарядно (схемата я има малко по на долу ...) |
|
|
 |
|