Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с програматор SeeProg, не записва памети 25-та серия
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Фев 05, 2010 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо на лични? Не може ли всички да разберат какъв е проблема, ако има такъв. И тук на тези screenshot се вижда, че работи но как е конфигурирано лично аз не видях ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Фев 05, 2010 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

На лични , на колегата ако има хардуерен проблем с неговия програматор ... А за програмирането на 25-и съм вкарал всичко в тези скрийншотове. Разгледай ги. Все пак излязох на слънце да снимам и "конфигурацията" Smile

Още чакам да ми пристигне преходника за SMD от Тайланд за това съм с жички . Къси жички !!!!!!
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 0:49    Заглавие: Отговорете с цитат

A може ли и аз да се включа малко встрани от темата, ама така като произвеждате устройства със SMD, защо сте сложили пoловината елементи със DIP монтаж. Smile Гледам че и на двата програматора е така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Бях си купил преди 8-9 години такъв програматор. Почна да ми прави номера от проходни отвори. Като огънех платката записваше. Платката беше правена на автоматично опроводяваща програма (предполагам EAGLE ) и беше пълна с проходни отвори. За това реших да направя нова платка с минимален брой проходни отвори. Понеже няма как да се мине съвсем без тях, реших да ползвам краката на DIP чиповете . Там поне има спойки. Мисля, че е по-надеждно. За това сложих и TO92 транзистори. Все пак ползвам го постоянно платката се огъва . Всичко друго е SMD в 21-век сме .
kehlibarev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2011 15:53    Заглавие: Решението на проблема ви с Seeprog Отговорете с цитат

Разбрах че всички имате проблеми с писането на чиповете 25XX на Seeprog особенно на тези програматори закупени от Sirius-PCB.Най-интересното е че и те самите не знаят къде им е проблема.Аз си купи от тях и също изядох дървото но намерих причината.Първо сложили са два грешни SMD резистора между базата и емитера на транзистори T2 и T3 (BC557) на тяхната платка.По схема трябва да са 10Koma а техните са 100ома.Другото което трябва да се направи е да се сменят всички интегрални схеми със серия 74HCT а не както са оргиналните с 74HC серия.Интегралите се поръчват от Farnell през Comet.Естествено всички диоди вързани към 74HC574 трябва да са шотки BAT85 но поне техните са такива.След тази преработка програматора без проблеми записва 25L1005 i 25L8005 както и цялата серия 25XX.Имам пълната схема на програматора ако някой иска ще му я изпратя.Надявам се че съм ви бил полезен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети