| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
savatv Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 9:24 Заглавие: Питане за ТХО |
|
|
Здравейте, телевизора е HITACHI CPT 2684 chassis F11(82).
Изгоряло е ТХО-то. Няма никакви надписи по него личи , че е имало някаква бележка но я няма.
Ако някой има инфо моля да помогне , може и схема на tv-то защото аз имам само на шаси F10. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 11:12 Заглавие: |
|
|
| Благодаря но само се обърках .Така и не разбрах кое е ТХО-то. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 11:15 Заглавие: |
|
|
И двете стават и HR6024 и HR6036.И двете ги имам на склад. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 11:15 Заглавие: |
|
|
| А ти какво провери от писаното в старата тема? HR6036 става за твоето шаси, както и доста други. Вероятно е то. Сравни си го ..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 12:03 Заглавие: |
|
|
| Моето шаси е това , което е онагледил emoome там е видно , че не става. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 12:25 Заглавие: |
|
|
Да бе да,не ставало...Просто на схемата краката ги броят в другата посока...
Научете се нещо много простичко и ясно-че "Клавиатура телевизори не поправя "Поправя ги поялника и мултицета.Ако просто си беше погледнал как е в твоя телевизор и кое краче къде ходи,тази тема отдавна щеше да е решена...Ама нали интернет и схемите са всьо и вся...Чак ми е чудно навремето как сме оправяли телевизори без интернет и схеми...Да се неначуди човек.
Айде турците ги броят наопаки,както е по схема.Сега доволен ли си вече?Цифричките отговарят със схемата на емооме...
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 15:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ...Просто на схемата краката ги броят в другата посока...!!! | Ох, като, че от вчера е известно това... Как пък никой се не сети да го напише там -сега тая тема нямаше да я има
п.с. Абе, същото като задачката: кога *кривото* напрежение е два пъти по-малко ?
-когато амплитудата Umax е два пъти по-малка или
-когато липсва половината синусоида...
...а, бяхме на крачката да осигурим отоплението на Совалката  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 15:51 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | Ох, като, че от вчера е известно това... Как пък никой се не сети да го напише там -сега тая тема нямаше да я има |
Ааа,пише си го,пише си го...Всичко си има-от "цоклевката" на ТХОто,чак до до краката на BUто и BC547 кой кой е...
Само че както вече казах схемите из интернет са "всьо и вся" и да се говори за всичко извън тях е кощунство и словоблудство.
Въпросният хм "сервизен мануал" е една тетрадка,прилича на тетрадка голям формат ама е към 150 страници обединени F10 и F11 мисля бяха.Да,колкото и да е странно навремето сервизните мануали бяха на хартия.Даже го и имам някъде.
Само че руснака(или там койт е бил сканирвача) е сметнал че тези 140 и кусур страници са ненужен пълнеж и е щракнал само схемата.А и е предполагал че майстора може да се ориентира и сам в обстановката с малко оглед. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 17:46 Заглавие: |
|
|
| Добре де. Разбрах ,че съм дезориентиран .Помоща беше безупречна и безпощадна .Благодаря на всички. Закривам темата! |
|
|
 |
|