| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 17:43 Заглавие: Дистанционно за TV SVA |
|
|
Не е при мен телевизора и не знам кой точно е от показаните на книжката, но снимах заглавната страница и оригиналния пулт (поне ми казаха, че е оригиналния):
П.С. ако има и Pilot за него не би било лошо, че по- ги намирам. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 17:51 Заглавие: |
|
|
Този от картинката би трябвало да се замества от FRC1409.
Телевизора трябва да чува в този случай "филипсов" протокол.
Но има варианти и със заместител FRC1183.
| Цитат: | | П.С. ако има и Pilot за него не би било лошо, че по- ги намирам. | А това е сигурно щото Измир е по-близо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:40 Заглавие: |
|
|
За съжаление в магазина на Пасат във Враца най- често като отида и не намирам на момента дистанционните които търся, а трябва да чакам да докарат след ден- два. Варианта с поръчка по куриер също не ми излиза изгодно, понеже като ми донасят поръчката за доставка взимат 12-15 лева. Затова предпочитам да купувам от друга Врачанска фирма, която обаче, не предлага ДУ на Conel. Но дори и оттам пак не взимам Pilot, въпреки, че ги има - продават други дистанционни пултове, по тяхна информация китайски (не знам така ли е, обаче), които са по- евтини от Пилотите и отговарят на техните означения. Като качество нямам претенции - аз самия ползвам няколко такива и до сега не съм имал проблем. Затова питам така - просто обяснявам ситуацията.
Понеже пък попаднах и на тая тема да попитам и още нещо - в последния пост от RC е даден линк към зипнат файл, съдържащ картинки на различни пултове. Аз ли неправилно разбирам или FRC1183 замества наистина всички пултове показани вътре като картинки. По- точно ме интересува заместителя на пулта, означен като PV-A7130P - не знам дали се ползва и в телевизори тоя пулт, но аз го имам с един ТВ тунер за компютър (вграден вътре, не външен) и понеже имаме тук в къщи едно палаво дете, което го захвърля по 20 пъти на ден и той дрънка, с какво мога да го заместя като откаже накрая? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:45 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ....Аз ли неправилно разбирам или FRC1183 замества наистина всички пултове показани вътре като картинки.... | Да, всички тези пултове когато са в една картинка и в/у тях стои един и същи FRC номер се заместват от този наш номер.
| ivankrivodol написа: | | .... По- точно ме интересува заместителя на пулта, означен като PV-A7130P ... |
Когато в/у картинката няма номер от типа FRC, но има други надписи - това означава, че този пулт е виждан и му е правен наш заместител.
Заместителя може да бъде поръчан по допълнителния надпис поставен в долната част на картнката.
Всички пултове, качени в тези архиви (които ги обновявам) са достъпни като замесители. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:48 Заглавие: |
|
|
Ето така е картинката - под тоя номер ли се прави? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:54 Заглавие: |
|
|
Да, но това не е номер.
Може да бъде поръчан наш заместител като - "PV-A7130P" или "Play TV PR03".
Това за мен е достатъчно за да знам какво се иска. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 22:09 Заглавие: |
|
|
Само да напомня още нещо по отношение на това - един наш номер който замества много оригинални (случая с 1183).
Оригиналните пултове могат да имат различно количество бутони/команди.
Целия набор команди присъства на нашия заместител, т.е. той замества напълно всеки един от показаните. Обратното не е съвсем вярно - оригинален пулт от изброената плеяда може да не замества напълно друг от картинката - да липсва някой и друг бутон.
И последно - трябва да се отчита и факта, че има оригинални пултове които външно не се различават по нищо, но работят по различен начин! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 22:19 Заглавие: |
|
|
Тунера има подобно име (като дистанционното)
 _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 22:34 Заглавие: |
|
|
Да, за същото става дума.
Долния надпис на картинката е на тунера. |