| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 14:39 Заглавие: |
|
|
Е как ще види с просто око дали "щоричката" се отваря и затваря нормално, става въпрос за части от секундата. Ако проблемът е в затвора, снимката ще изглежда недоекспонирата в единия край или в средата, в зависимост от типа на затвора. А тази снимка изглежда сякаш с нарочно направен ефект... _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 15:08 Заглавие: |
|
|
| При снимане не успявам да видя никакво движение в обектива. Ето и две снимки на тъмно със светкавица : 1, 2 |
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 15:25 Заглавие: |
|
|
дай друга, навън на светло със светкавица и после без светкавица. после вътле със светкавица и без светкавица _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 16:20 Заглавие: |
|
|
въпреки, че външните са ужасни виждам един и същ дефект и на четирите. Външните наиситна са много преекспонирани, не може да снимаш нещо друго навън, не толкова бяло. Не мисля че е затвора, щеше да има проблеми и във вътрешните снимки. Матрицата е. Я кажи има ли ръчна настройка на светлочувствителността. да не си пипал там нещо. _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 16:39 Заглавие: |
|
|
| Според мен това са два отделни дефекта. Линиите са най-вероятно от CCD сензора, а "белите" снимки са от затвора или от сензора за осветеност, ако е на автоматичен режим на снимане. Praktica-та са любителски и малко ме съмнява да има ръчни настройки на снимане. |
|
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 16:41 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос за ISO - то има : 100, 200, 400 и auto, Пробвал съм на всички, но разликата е минимална. На снимките които съм дал е на auto. Ето още две отвън : с и без. Колата е черна, а по тъмно едва ли ще намеря на този снежен пейзаш.
edit : Навън за белите снимки пробвах и с минимална чувствителност : ISO 100, малко по добре са но освен части от контур нищо друго не се вижда. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 16:50 Заглавие: |
|
|
убедена съм, че матрицата е дефектирала. а това че са преекспонирани външните....нещо става с голямата/1/500 примерно/ скорост на отваряне и затваряне на затвора. Ако е генерален проблем на затвора, щеше да има петно и на вътрешните снимки....но защо пък вътре със светкавица, се вижда само дефекта на матрицата и нищо за проблем със затвора. Съветвам те, купи си друг апарат.
А онази снимка в банята сега ли е правена....и това става на всяка снимка ли? _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:05 Заглавие: |
|
|
| Снимката в банята е правена днес. Ами да всички снимки които са навън са така - преекспонирани, тези които са вътре са на черти, а тези на тъмно си изглеждат добре. А относно другия апарат какво ще кажете за тези : Canon PowerShot A480,Canon PowerShot A1100 IS. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:08 Заглавие: |
|
|
Калина ,колко апарата си оправила с такъв дефект ? Снимките на тъмно със светкавица са перфектни ,айде стига ръсихте бисери ,за мен проблема е ясен ,затварянето на щоричката се вижда с просто око( ако не вярвате пробвайте със собствените си апаратчета ) ,щом го няма ,няма какво повече да си чешем клавишите . Нека последно да снима едно клипче ,там също не влияе щоричката ,то ще се види ! Ако собственика е от София да ми пише на лични ,ще взема да го погледна апаратчето .
Последната промяна е направена от ELP на Пон Мар 08, 2010 17:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|