| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 11:46 Заглавие: |
|
|
П.П.С четири извода са,но не са RGB,a зелени,1 цвят.2 анода,2катода.
Той ще качи снимки още снимки.Последователно е по-добре и по-лесно,така е.Но трябва да прави нова платка,а нека си поблъска главата за токове и напрежения. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина.
Последната промяна е направена от termin_6 на Пет Мар 19, 2010 11:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 11:52 Заглавие: |
|
|
| Ако е така, повтарям съвета ми да се свържат както е по схемата и всичко ще работи по-добре, ще се разсейва и по-малко топлина като цяло. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 13:41 Заглавие: |
|
|
| Абе да слага по 1 дарлингтон от TIP серията и да си свирка ,иначе е по добре с последователни по 3 диода ,ама ако няма време прави печката и това е. Другия вариант също е възможен 5V захранване и нови резистори на всеки диод ,врътнята ще е по-малка. |
|
|
 |
ainstain_92 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 15:29 Заглавие: |
|
|
Значи взел съм 80 резистора по 1Ком и после ги сменям всичките и транзистори 2SD1207 NPN / 60v / 2A / 1W
А ето ги и обещаните снимки, дано вече да разберете принципната схема
http://store.picbg.net/pubpic/E4/F8/17724c0c0c89e4f8.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/23/F3/db3e11ef468723f3.JPG
Всичко вече е готово с 1Ком резистори и с транзисторите и вече всичко е 6 няма греене и такива екстри като преди, и пак си светят силно диодите
Очаквайте видео 
Последната промяна е направена от ainstain_92 на Пет Мар 19, 2010 18:41; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Penoff Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 18:16 Заглавие: |
|
|
Явно варианта за друга схема е бил абсурден при нуждата от проектиране на нова подобна платка. Изглежда добре подредено. Само тинолът ми се вижда твърде много, но може да е от снимката. Браво за труда и желанието. Хубаво е да се виждат млади хора с интерес към наука и техника.
В крайна сметка това ми изглежда като рекламна табела за училището, но няма да се сърдя, защото е било с учебна цел. Успех със следващи проекти и дано продължиш да се занимаваш с такива неща. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 18:39 Заглавие: |
|
|
Прав си колега табелката е рекламна наистина, на 26, 27 и 28 ще има в панаира щандове в някоя палата и на всеки щанд ще е дадено училище и всеки който иска може да попита като за професии и от кой клас може да се кандидатсва. И за това решихме да го направим това.
ето ви обещаното клипче http://www.vbox7.com/play:380539df  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 19:15 Заглавие: |
|
|
Хубава подпорка има отзад !  |
|
|
 |
Penoff Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 19:35 Заглавие: |
|
|
| Добре свети. Ако беше и с трицветни диоди щеше да е още по-ефектно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 20:10 Заглавие: |
|
|
Аз намерих 5мм RGB но минуса им е общ и трябва да мисля как да преправям схемата да се оправлява по плюсове и диодите идваха 80ст и вече много се оскъпява работата. Ако имаше RGB от този модел диоди (квадратните) щеше да стане по ефектно, но .... следващия път ако се наложи може да се помисли повече. Рекламната табелка е завършена и скоро ще се почва 7-segment LED Clocks за в коридора на даскалото и ся може пак да ползваме квадратни диоди. Ще се измисли всичко и ако има някакъв проблем пак ще драсна една тема тук  |
|
|
 |
|