Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой ползва ли често SDS свредла?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 18:41    Заглавие: Някой ползва ли често SDS свредла? Отговорете с цитат

Попринцип до сега съм ползвал продуктите на DeWALT който обаче за едно SDS свредло с диаметър 8мм и размери 100х160 цената си е 8-9лв. А гледам KEIL със същите размери 4-5лв. Не ми е за няколкото лева просто се чудя някой ползвал ли е и 2 те и да каже мнение. За първата марка - аз лично съм адски доволен просто с него се пробива много бързо и до момента съм ползвал по-големите размери и за "къртене" Smile
И двете са немски уж.

http://tooltray.com/DeWalt-Drill-Bits/DeWALT-DT9529QZ-SDS-Plus-Extreme-2-Drill-Bit---8mm.htm#DeWalt
http://www.keil.eu/qb/PDF/D_SDSmaxW2_FLYER_2008-_kl.pdf
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам дали знаеш но от години монтирам климатици Отдавна вече не гледам марките на свредлата При мен са консуматив Може да изкарат месеци с една бургия може два три пъти седмично да се купува нова Удари кабел замине видията Удари камък в бетона размаже я Пусне машината с кабела надолу от стълбата тресне в пода изкривия айде нова Това е за 6и8 мм Иначе 10 и 12 изкарват много но със тях се дупчи за анкер или дюбел външно тяло Гледай като на неизбежно зло купуването на бургии Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се чудя защо бетоните не ги правят като универсалните платки - с отвори през 100mil Laughing , няма да се купуват свредла Wink .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз понеже съм шанаджия не съм удрял до сега арматурата Smile и аз незнам как... Но с 8 цата тая скъпата пробивам от 4 месеца почти всеки ден поне по 30 тина дупки. На тухла направо я сваля .. там за дюбел 8 трябва с сбредло 5-6... иначе не държи изобщо. То е ясно че са консуматив ама се чудя тия евтините дали са на ниво но май ще взема да купя 1-2 да ги тествам.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ба си и темата: Дали да си купя 1-2 бургии за 1-2 кутии цигари да пробвам шъ дупчат ли? Mr. Green
Май си нямаш друга работа..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата не е дали да ги купя .... ами дали някой има наблюдения над въпросните марки както и други? Аз, че си нямам работа и по цял ден се шматкам е съвсем отделен въпрос Smile . Просто искам да събера мнение може да има и по-качествени от dewalt а.
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2010 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Девалта си е Девалт. Аз отдавна ползвам на Райдер Laughing Не е толкова до бургията, ами с колко джаула я чукаш ! Малките диаметри, естествено живеят по-малко!
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2010 0:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бях се замислял за джаулите .... с това : http://www.kress-tools.com/catalog/10156/info1 работя 3.2 го дават незнам колко е вярно просто няма как да го измеря Smile
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Взех 2 броя KEIL . За момента според мен поне са по-зле. Имам чуството, че по трудно се пробива с тях. Може и да греша все пак имам много други фактори .
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм работил с KEIL. По принцип качествените свредла трябва да са с меки опашки т.е. да се износва опашката на свредлото, а не леглото на ударния механизъм на машината. При Райдера са с меки опашки и затова ги предпочитам. Пък и не ми се налага много често да дупча, повечето къртя Very Happy. Иначе машинката ти става за работа, и е утвърдена марка на пазара.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети