| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2010 17:48 Заглавие: |
|
|
Това нещо има ли някаква система за рекуперация и мисли ли се над тая насока. Също как стоят нещата с властите ако тръгне човек да го регистрира и с техническите прегледи. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2010 21:13 Заглавие: |
|
|
Братче тебе трябва да те позлатят бе !100W/km за 800 кила си е направо нов световен рекорд.Имам и предложение- монтирай и две слънчеви клетки отгоре по 50W и като ускориш до 5м/с ги включи да не харчиш акомулатора в слънчеви дни.
Сметни малко 800кг да ги преместиш на 1000 метра ,да речем с скорост 5 м/сек-18 км в час,и ето ти задачката-каква мощност трябва да има това моторче?
решение:800кгса приблизително 8000нютона за 1000метра
Работата =масата по пътя или
А=8000* 1000=8000000джаула
мощноста нужна да се извърши тази работа за 200 секунди=1000м/5м/с
P=8000000/200=400000W=40kw по равно, по 0,1коефициент на търкаляне за потдържаща мощност=4квата,така че 4 квата при 15 стотинки цена на кват/час 0,60лв.Едно култиваторче със същата мощност харчи около 800-900 грама начас или около 2 лева.С тези акомулатори и при тази скорост трябва да имаш ток за около 3 часа каране или за 60-тина километра по равно.Цената на акомулаторите не съм включил в сметките защото не я знам.
Ако някъде бъркам в сметките ме поправете.Формулите май бяха тези ама вече минаха 30 години откакто ги учих и може да греша.
Еми ако е така то на моята астричка моторчето за перката на вентилатора на радиатора е 130вата.Ако я направя 4X4 с четири моторчета -това са 520 вата май и 72 км в час ще мога да вдигам
И контролерчетата ще са много по маломощни  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи!
Последната промяна е направена от ivanovbg на Вто Юни 22, 2010 0:39; мнението е било променяно общо 12 пъти |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2010 23:15 Заглавие: |
|
|
| ivanovbg написа: | Братче тебе трябва да те позлатят бе !100W/km си е направо нов световен рекорд..... |
мда това звучи приемливо, иначе една кола е нормално да е поне 50 коня 37 kW. Tи с тия 520 W ще може да си направиш стартер даже. На вартбурга беше 550 W. Ако някой го иска да си направи кола да свирка, имам един. Само че баща ми реши да отпушва комина с него... не знам как ще го извадя от там...
Даже си спомням какво учехме ако закъсаме на жп прелез ако трябвало и на стартер да се придвижим.
Абе слабо е просто, но гледам има доста място за поне още един такъв двигател . Сега се замислям че трабанта е 27 коня така, че 20 киловата е доста по-постижима цел а и той е по-лек. А и теглото несъмнено оказва влияние на разхода. Това купе не знам как може да се олекоти.
Сега се сетих и друго. На тоя голф махната ли е скоростната кутия или и тя се използва ? |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 15:31 Заглавие: |
|
|
| ivanovbg написа: | | Ако някъде бъркам в сметките ме поправете. | Ами струва ми се, че бъркаш Не ми харесва подигравателния тон към човека и не виждам каква е връзката на неговия 24kW мотор с твойта 130 ватова перка???
Нормално е разхода да се мери с киловат/час и според мен тези 100 вата са за 1 час, т.е. ако колата се движи с 50-60км/час, това ще рече 6kW за 1мин., което е напълно реално  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 16:20 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Сега за разхода - и тук добри новини, засякъл съм разход в града в рамките на 100-110 вата/км |
Нещо и мен ме съмнява ,къде го видя този 24KW двигател ? При 12V/400A ,не повече от 4800W ,я най добре пишещия да даде данни -колко е двигателя ,или двигателите ,че то само с 1 без диференциал няма да стане ,как ускорява колата ,с каква средна скорост е отчел тези 100W ,колко е максималната скорост -все параметри които са важни ! |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 19:18 Заглавие: |
|
|
| Никъде не виждам отговора на останалите ми въпроси ,я ми ги покажи ,явно съм тъп ,или не ? При 24KW двигател да минеш 1Км със 100 вата -каква е средната скорост ? При 90Ah Батерии и консумация поне 200А тази кола ще върви не повече от 20 минути . А 12 те волта съм се объркал ,те са за бордовата мрежа явно . |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 21:18 Заглавие: |
|
|
Извинявам се че може да стана за смях,но от години ми се върти една откачена идея в главата.
Няма ли да е по добре да се добави мощен генератор,който посредством диференциал да е свързан с електромотора.Електромотора ще бъде развъртан стартово чрез акумулатор/и.Диференциала трябва така да е изчислен,че генератора да възпроизвежда повече ток,за да има възможност да се подава по голям ток към електромотора,който от своя страна в последствие ще се развърта с по-голяма скорост генератора.Това би могло да са стане чрез контролер или нещо от сорта.Не съм чак толкова компетентен.Нещо като полу перпетуум мобиле.  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 21:21 Заглавие: |
|
|
Тази идея я имах като бях на 6-7 годинки и си мислех, че ще стане ама на няма идялни елементи има много фактори който няма да позволят това да проработи и дори и да тръгне то няма да може да отдели енергия (полезна). КПД та , триене в лагери, във въздуха, и какво ли още не... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 21:24 Заглавие: |
|
|
| Мечти мечти .......................... |
|