Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SIM Карти
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 09, 2005 3:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми се искаше да може, за да емулирам SIM-картите си от Mtel и Globul в една обща карта и да мога да сменям оператора само с reboot на телефона. За съжаление никой още не е измислил начин за разчитане на Ki от новите карти с алгоритъм Comp128v2, а съмнявам се да има някаква възможност от оператора да ми кажат въпросното Ki колкото и да ми се иска ;) Последните карти с Comp128v1 от които съм успял да прочета нещо са много стари Mtel-ски карти, Globul отначало са си с ver.2. което обезмисля въпросната емулация. Иначе варианти за това много - софтуер и готови карти на базата на PIC16C84 и някакъв EEPROM например. А най-простия емулатор за SIM който съм виждал много отдавна, създаден във връзка със старите модели на Motorola, беше през серийния порт на PC със едно 74LS00 и с програмата ASIM. Е съществува и друг начин за комутация между две карти, но емулаторите предлагат повече екстри и обща памет между картите, което е много полезно.
А колкото до говоренето за чужда сметка, сега Mtel са пуснали нови "екстри" по въпроса, не е нужно да се емулира нищо.. Достатъчно е да кажете на някой абонат на Mtel да ви даде телефона си за малко, понеже нямате никакъв кредит в Прима-та, а спешно ви се налага да изпратите SMS, след което пращате SMS на номер 1616 с текст "XXXXXXXXXX,15" и Прима-та с номер XXXXXXXXXX се зарежда с 15 лв. от сметката на абоната.. Да, това беше първото което си помислих, когато получих SMS-а с рекламата за новата услуга;) И го пиша тук не за да го правите, а да не забравяте, че Mtel мисли за вас.. ;)
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Апр 09, 2005 3:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Е това последното бях аз, но като започна да ги пиша едни дълги и се timeout-вам от форума ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 15:50    Заглавие: хехе Отговорете с цитат

Момчетаааа, да внимавате....мноо бият през пръстите. Наи лесния вариант за това е капак за батерия с място за 2 сим карти....мноо е тъпо но става. Искам да видя карта, която да садържа 2 или повече номера (или ИМСИ цепии) и натова отгоре да се сменят от менюто на телефона, особенно на който и да е телефон (гсм). А и бес рестарт на тела, няя как да стане, освен ако несе намери някои "УМЕН" който е в састояние да пречовърка софтварето на цепията:). Клониране на карта би трябжало да нее проблем дори и при V2, знам само че отнема мноо време, и това решава проблема с " даи си тела за малко че тряя се обадя, ама ше отида до WC-то че тука е мноо шумно:)" ....

а инък м-тел ко ги е.е, нали си зимат кинтите така или иначе.
Ако пък е толкова важно да се клонира картата, взима се описанието на GSM протокола (мноо страници, война и мир е ни6то) поглежда какво стаа като се пусне тела и с достатъчно бърз комп се проследява комуникацията, от която ни тряя само ИМСИ-то (другото се знае щот сме прочели документацията на протокола) и си правиме сим карта Laughing

незнам ко да ви кажа о6те.....

cu
Върнете се в началото
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

незнам ко да ви кажа о6те.....

Щях много да се учудя ако можеше!
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Аби вие май четете избирателно, писах вече че руднаците отдавна са решили тоя проблем, пък вие се мъчите да го преоткривате , я вижте този линк който съм ви посочил по-долу:

pamporov написа:
Ако влизаше в руските форуми за GSM-и щеше да знаеш че руснаците вече от няколко месеца, а може би и година клонират сим-карти, изобщо не е сложно, виж този сайт, дано поназнайваш руски!
http://forum.siemens-club.ru/viewtopic.php?TopicID=43187
само че тук вече не става на въпрос да крадеш от чужда карта, макар че и това е възможно, но тук въпроса вече се измества в друга посока,а ако да речем имаш карта на мтел , на глобул и на бъдещия оператор - бтк, да можеш в един телефон да имаш една от трите сим-карти физически и другите две клонирани, и да си избираш с коя да работи телефона в даден момент, и ако да речем някъде нямаш обхват на единия от операторите - веднага превключваш на друг без да вадиш и сменяш физически сим картата!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

ееммм.....
то нали затова е форум.....бъбриме си тука.
ясно е че ако се разтърси човек, ще намери това което му тряя. А за баи руснак е ясно, ако не го открие тои, то ние ше го открием:)
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Апр 23, 2005 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Те продават такива приспособления дето да изкопчиш 2 sim-карти и да ги поставиш в един общ корпус за sim-карта, но това не решава проблема с общия phonebook, което е най-голямото удобство при ползването на емулирана карта, а и поддържат само 2 карти.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 23, 2005 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, оставям ви вече, явно никой не си прави труда да чете руските форуми, точно това което искате са направили хората ,ама вие не та не, ще ми откривате топлата вода наново........ Cool те клонират сим-картите - до 9 на брой!!! в самия софтуер на телефона!!! ясно ли ви е господа мьдруващи!!! и ги превключват от менюто даже без да рестартират телефона, какво повече от това ви трябва???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
aysun_a
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: кърджали

МнениеПуснато на: Чет Май 05, 2005 8:43    Заглавие: Отговорете с цитат

TIReX написа:
Е ако се обажда на някой който е направил същото нещо или е на валчер как ще го хванат? Ваучерите не са поименни. Просто няма да звани на някой на сметка. Аз ко ми взънне некой и ме пита от де имам картата да не мислите че ще му се обяснявам Confused
виж си поштата,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 15:47    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.inex-tw.com/english/smmagic.html

mai tva ti triabva moge i da si go pora4a6 po neta
raboti bezupre4no
no moge da kopira samo karti na Mtel
za okolo 2 4asa moge da razbie Kii koda na sima i ot tam da mu napravi6 kopie
a s SIM-8200 a na novata karta dage ima vazmognost da zapi6e6 niakolko nomera
ednovreneno i samo s smiana na pin koda da se prexvarlia6 ot edin nomer na drug
v sistemata niama konflikt na em tel kogato rabotiat 2 karti s edin i sa6ti nomer
problema e tiaxen
SIM Magic Card tova ne e nezakono savsem i se prodava svobodno
az sam go probval i raboti dobre koito iska ne6to da pita
4e mi omrazna da pi6s
========================
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети