| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 19:05 Заглавие: Сух фоторезист, каде в София ? |
|
|
Здравейте колеги !
Реших да опитам да си правя платките на принципа на фотоефекта. Та въпроса ми е каде в София мога да намеря, да си закупя сух фоторезист ?
Мисля че въпросът ми е достатъчно точен и ясен, така че не ми обяснявайте как да си ги правя с лазерния принтер, колко по-лесно и евтино ще е така. Пробвал съм почти всички методи - лазерен принтер, лак за нокти, течен асфалт, разни перманентни маркери и какво ли още не ...
Поздрави на всички, чакам с нетърпение да ме опътите към магазин който предлага този артикул ... Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 19:17 Заглавие: |
|
|
Защо трябва да е сух фоторезиста?За домашни условия най-подходящ и достъпен е Positiv 20 .Под формата на спрей е.Напиши в търсачката фотолак ,Positiv 20 , платки по фотометод .... Има предостатъчно написано. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 19:19 Заглавие: |
|
|
Силно се съмнявам, че може да намериш сух фоторезист да се продава някъде в магазин и да ти резнат от него.
Това е нещо за професионална употреба и няма как да ти резнат едно парче колкото ти трябва.
Няма как и да го използваш в домашни условия.
Обикновенно е във вид на рулони в/у носеща лента.
Нанася се чрез специални машини (ламинатори), поддържащи определена температура на притискащите валяци и в определена среда и тип осветеност.
Повърхността на базовия материал преди това също трябва да бъде обработена по специален начин в зависимост от резиста.
Биват и различни в зависимост от експонатора който се ползва след това.
И т.н. и т.н. ..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 19:47 Заглавие: |
|
|
nobodyshadow. Знам го този вариант, но някак си не ме кефи, най-малкото, че най-вероятно няма да постигна еднаква дебелина на слоя
| RC написа: | Силно се съмнявам, че може да намериш сух фоторезист да се продава някъде в магазин и да ти резнат от него.
.... |
А за това какво ще кажеш ? Просто много време от ebay ще чакам, за това питам тук
Не мисля че е толкова сложно колкото го казваш, все пак в университета съм го правил това, така че технологията не беше никак сложна, поне тази по-която работехме, незнам колко технологии има за фотометода. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 20:01 Заглавие: |
|
|
| PR1KA3L1BK0 написа: | | ...все пак в университета съм го правил това, така че технологията не беше никак сложна, .... |
Щом казваш и знаеш - дерзай.
Няма проблеми.
Това което си дал като линк, се надявам, че си го прочел внимателно.
Не виждам да е в противоречие с това което съм писал по-горе набързо (освен, че е на листа).
Имайки някаква представа от тези неща, аз не бих си купил подобно нещо по подобен начин.
Да местя темата в раздела "Купи продай" ?
П.П. Следващият ти пост с пълни цитати на предходните - ще замине в небитието. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 20:18 Заглавие: |
|
|
Извинявай RC но не съм казал че ще копувам от там, просто сложих линка за да покажа че има и малки разфасовки ...
П.П. И все пак се изписа доста за последния половин час, но не получих отговор на въпроса си  |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2010 21:23 Заглавие: |
|
|
Е кое не си разбрал RC ти е казал-не може да намериш по "магазините".Не напразно това което ти казах за спрея съм го подчертал.Това което си го дал като линк и аз съм го гледал,не са по-малко начините да не стане нищо . Няма да гладиш на всякъде с еднаква сила,там ще е останало балонче,сбръчкано и тн.Пък и колко още неща може да не са както трябва преди и след това...
Аз ги въртя платките с едно моторче и се получава сравнително равен слой.Всичко става с проби..
Пък като искаш поръчвай от и-бея.Няма 1 година да ги чакаш я. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Nikolov Активен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
Nikolov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2010 21:34 Заглавие: |
|
|
| Ми то разликата между двете е само това,че я купуваш без надценката на Петров. |
|
|
 |
|