| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2010 20:13 Заглавие: |
|
|
Това е стойноста на потенциометрите които може да използваш,а именно от 470ома до 1 килоом за да няма описания от теб ефект, брум/шум в колоната. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bokanegra Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2010 20:43 Заглавие: |
|
|
Кой е по-подходящ и от къде мога да си го поръчам примерно от нета?Или ако нкой знае за Варна от къде да си намеря?
П.С.Обаче няма ли спадне чувствителността, а и честотната характеристика ще се влоши много.....  |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 2:31 Заглавие: |
|
|
| Нискоомният потенциометър ще шунтира в голяма степен ЕДН получено от микрофона. Трябва да са спазени основни правила за работа с големи усилвания, най-важното от които е ширмовката да не бъде ползвана като проводник, а като екранировка - краят и откъм микрофона трябва да "виси". За целта се ползва ширмован двужилен кабел. Активният проводник се свързва със средният извод на потенциометъра (5 - 10 кОма), а ширмовката на кабела за корпуса на потенциометъра и корпуса на микрофона(ако е метален). |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 8:48 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка,стойноста на потенциометъра е добре да бъде максимално ниска,като тя при всички случаи ще се отрази на амплитудната стойност която се постига без товар (потенциометър) , но в крайна сметка ние искаме точно това.Казаното от колегата по отношение на опроводяването е добре да се спазва,особено в случаи като този.Изискващи голямо усилване на ниски нива на сигнала. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 11:10 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Нискоомният потенциометър ще шунтира в голяма степен ЕДН получено от микрофона. |
Е и в каква степен ,ако е 2К ,а микрофона 200 ома спада е 1dB /10% .При 1 К ,няма да стигне и 3dB ,голяма загуба ,няма що ! |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 12:05 Заглавие: |
|
|
| Нека питащият си оправи първо брума при пипане на частите на потенциометъра(а и да каже какви тончестотни кабели позва), а после му дайте формулите за изчисляване затихването в dB. Не съм съгласен, че веригата дори и отворена без някакъв шунтиращ източник, може да внася брумове и смущения. Проблемът е основно от неправилно окабеляване и екраниране. |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 13:32 Заглавие: |
|
|
а аз като музикант мога да ви кажа че без предусилател и разделителни кондензатори няма да стане _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 13:50 Заглавие: |
|
|
http://www.pasatbg.com/
И колегите са прави основната причина е в окабеляването, а не от стойноста на потенциометъра, предусилвател също не е лоша идея!
Ако не можеш да се справиш сам и до колкото разбирам си от Варна мога да ти помогна с решаването на задачата. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 15:43 Заглавие: |
|
|
| bokanegra написа: | | този не прави ''брум'',но когато е наместен на средно полужение отново смущава като издава едно бръмчене /бъзззззз Embarassed /което се чува през колоните.Ако е усилен до края или намален бръмченето изчезва,но сложа ли си го на средно полужение не става. |
Абе ти пробвай с по малък потенциометър ,пък после ще приказваме ! |
|
|
 |
darko_d Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 22:31 Заглавие: |
|
|
Здравей колега. Аз също съм музикант кавалджия. Това, което се опитваш да направиш съм го правил преди 15 г. И доколкото се сещам, аз имах същия проблем. Бях сложил потенциометър 50 килоома и имаше подобен проблем, смених потенциометъра с 5 килоома, така свиря вече много време и нямам проблеми.
В началото аз също правих експерименти, слагах предусилвател, просто няма нужда от такъв. Моята слушалка е около 90 ома от слухов апарат и дава доста силен сигнал, тъй като ползвам и октавер, се налага да запушвам почти напълно отворчето на слушалката, защото сигнала който влиза на входа на октавера явно е доста силен и се получават изкривявания, а като е полузапушено сигнала е чист. Така че по-ниските стойности на потенциометъра няма да ти намалят толкова сигнала. Пробвай с 5 или 10 килоома. Успех! |
|
|
 |
|