Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Powershot A460 умряла бленда
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2010 15:27    Заглавие: Powershot A460 умряла бленда Отговорете с цитат

Здравейте! От няколко дена имам този проблем с фотоапарата. Preview-то е ОК, снимките излизат почти бели, освен ако не съм в тъмна стая, клипове снима нормално. За ремонт в нелицензиран сервиз ми искат 50-60 лева, и то ако не е заминал двигател. В сервиз на канон само диагностиката ще ми е 20 лева, нататък не искам и да знам. Подобен фотоапарат може да се намери днес за 200лв. Предвид че съм го ползвал 3 години, съветът на моя роднина, занимаваща се с фотография, е да го хвърлям. Аз обаче искам да опитам да го ремонтирам. За да се стигне до блендата... ще трябва да го разглобя на съставните му части, също така от опит знам, че фотоапаратите са много ремонтотрудни - отварял съм А510, ако не греша. Някой ако има да каже някоя хубава дума по въпроса - нека каже Smile
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2010 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднъж като извършиш операцията, 50-60лв. ще почнат да ти се струват малко. Да не говорим, че трябва да се заяви съответния чарк, може да има и доставка, и ела да видиш.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2010 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Някой ако има да каже някоя хубава дума по въпроса - нека каже

Досега съм оправил 2 ,все собствени ,не смятам ,че положението е толкова тежко , при тази цена на ремонтите ,доста хора си купуват нови ,е всеки си смята за себе си . Като снимаш на светло -има ли ивици хоризонтални светли по цялата снимка ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2010 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Има хоризонтални ивици. Така и не знам от какво се получават.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2010 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=138505&postdays=0&postorder=asc&start=32
Чети тук ,можеш да провериш и сам ,при снимане погледни в обектива ,щоричките трябва да се затворят в момента на снимането . В противен случай CCD не спира да получава светлина и прочетените данни се объркват . Може да е от механична блокировка ,прекъсване на лентовия кабел и прочие .
Върнете се в началото
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 1:28    Заглавие: Отговорете с цитат

И моите подозрения са тези... трябва да се отвори и да се види. Пробвах с леко почукване по корпуса и по обектива - без ефект. Също пробвах ръчните настройки - да не би случайно проблемът да е софтуерен и фотоапаратът да не преценява правилно ситуацията. Нямаше ефект. Shocked
mitakis
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Нови Искър

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте. Имах същия проблем, описан в първия пост, само че със Samsung L730. Снощи като изчетох темата , разбрах на какво се дължи проблема (ELP, ). Оказа се, че при първото отваряне на апарата (заради незатворен обектив) е прекъснат лентовия кабел на блендата. Днес седнах, оправих кабела и апарата взе, че проснима както си трябва Smile.
lio Kler, отваряй смело, само така можеш да го оправиш.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

mitakis написа:
е прекъснат лентовия кабел на блендата. Днес седнах, оправих кабела и апарата взе, че проснима както си трябва Smile.
lio Kler, отваряй смело, само така можеш да го оправиш.

Много ми е интерсно, как оправи прекъсналия кабел? Като се пишат такива работи-мисли ли се?
mitakis
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Нови Искър

МнениеПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисли се. Кабелът беше прекъснат в близост до спойка, зачистих с мак.нож покритието над прекъсналата писта и с малко тинол работата стана.
Върнете се в началото
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 17:26    Заглавие: CANON repair ........ Отговорете с цитат

Здравей !Не се занимавай с глупости - цената на апарат втора употреба от моделите А460 ..А470 в перфектно техническо и визуално състояние са вече по 40-100 лева ( в зависимост все пак от визуалното състояние и окомплектовката ) .
Вероятността да го поправиш сам е нищожна ,а цената на оторизиран ремонт не е оправдана за конкретният модел .
Не е дефект на CCD матрицата ,а най-вероятно проблема ,описан от ELP .
http://hardwarebg.com/forum/archive/index.php/t-69194.html

Виж нещо ,което съм дал на мераклия за ремонт като наръчник преди да си разколачи своят -

http://qman.fotokala.ee/

Виж и моя обява тук -

http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=346404&t=346404&offset=all&&phorum_uriauth=#reply_346404

Виж и малка част ( над 250-300 модела) от това ,което съм имал или имам тук -

http://cmdj7.snimka.bg/

и вместо да си губиш времето кажи дали да ти търся обективният модул или цял апарат .................

Мисля ,че раполагам със сервизна документация за CANON PowerShot A4xx модели ,но обектив също мога да доставя при късмет .

Между другото апаратчето снима много добре за ниският си клас .

Поздрави и пиши какво ти трябва

ПП . .......и специално за Митко (mitachi)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети