|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joro_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 8:23 Заглавие: |
|
|
От снимките които си дал не е ясно замасен ли е корпуса на потенциометъра, но пък и това не е правилния подход.
Между микрофона и предусилвателчето не трябва да има допълнителни резистори, всякакво регулиране на усилването се прави след предусилвателя, иначе затихваш слабия микрофонен сигнал, разсъгласуваш, и а после се усилва довнесения шум! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 14:51 Заглавие: |
|
|
Toлкова ли е тръдно, има готово устройство, което е далеч по-удобно за използване, предвидено е за регулиране на звука с педал което значи че винаги можеш да правиш корекция без да е необходимо да прекъсваш свиренето, аз също съм музикант и използвам такъв. Ако цената те плаши има и такива на по-ниска цена, например магазин фактор на Мария Луиза (до Годзила). Един предусивател (пък бил той и само съгласъващ с коефициент на усилване 1) независимо от решението което избереш не е никак лоша идея! |
|
|
 |
bokanegra Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2010 18:14 Заглавие: |
|
|
| darko_d написа: | | Здравей колега. Аз също съм музикант кавалджия. Това, което се опитваш да направиш съм го правил преди 15 г. . |
Благодaря за помоща колега.Искам да те попитам,тъй като каза че слагаш и октавер от време на време,къде слагаш потенциометъра,преди или след октавера.Т.е.микрофон-октавер-потенциометър-пулт,или микрофон-потенциометър-октевер-пулт? |
|
|
 |
darko_d Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2010 20:50 Заглавие: |
|
|
| Това устройство с буксите и потенциометъра ние си му викаме"кинг" и се свързва преди октавера т.е. слушалка(микрофон)-кинг-октавер-пулт. Средното краче на потенциометъра се свързва към изходната букса на кинга, така по твоите обяснине ми се струва, че ги разменяш входа и изхода. Върви да ти сменят потенциометъра с 5 килоомов и пиши какъв е резултата и за всеки случай нека ти свържат корпусчето на потенциометъра към маса. |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 19:09 Заглавие: |
|
|
Ползвай свързване през канон, а не през жак. Ако е през канона не би трябвало да бруми при спазване на трижилен кабел.
А това с потенциометъра си мисля, че брума няма да изчезне. Патил съм от една китара, така направена. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 9:56 Заглавие: |
|
|
Te ктарите няма как да не са с високоомен потенциометър след адаптерите(250 или 500к(освен ако китарата не е с активна електроника)) Преампче + volume педалче + пулт =  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|