| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2010 22:58 Заглавие: Re: Схема за термоконтрол на 24V / 50W поялник Weller ? |
|
|
Искаш да кажеш, че няма Weller с термо датчик ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2010 23:22 Заглавие: |
|
|
Искам да кажа, че търсиш под вола теле Разгледай хубаво картинката и кажи какво значи според теб Temperature Sensing Device? 
Последната промяна е направена от vladimirstanoev на Нед Сеп 19, 2010 23:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2010 23:25 Заглавие: |
|
|
Аз я гледам ама явно са различни модели тъй като този е с 2 жици само до колкото успях да го видя.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2010 23:31 Заглавие: |
|
|
Ако не броиш замасяването на корпуса, тоя на картинката на др.Велер е също с две жици  |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 0:24 Заглавие: |
|
|
Точно този на картинката е моят.В човката е имплантиран магнит който се размагнетизира при определена температура, изключва контакта и спира нагревателя.Както казах работи безотказно.Имаше и с термодвойки в нагревателя и с дигитално управление,но бяха много по скъпи.Имам един резервен нагревател но не ми се е налагало да го ползвам.Ако искаш махни човката и ще видиш че няма да нагрява.А като я слагаш се чува цък и почва.Хубаво е да си е с оригиналния траф че напрежението е под 24 волта като включи.Ако сложиш по мощен да не го изгориш.И само оригинални човки!!!Ако човката се е поизяла-сменяй-магнита си е сменил параметрите и прегрява. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
Tihich Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 9:59 Заглавие: Регулирането.. |
|
|
..наистина е с магнит. Първият ми Weller си цъкаше доста отчетливо, след това ръкохватката му малко поизчезна, но остана трафа. Снимал съм го:
Мисля, че ще пасне на твоята ръкохватка /или обратно/. Трябва да му сложиш само гъбичка и си работиш.
Подарявам ти го, ако го искаш. Куриера от теб. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 20:13 Заглавие: Re: Регулирането.. |
|
|
Значи ако не е човка на Weller и няма магнит би трябвало да работи на максимална температура ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 20:24 Заглавие: Re: Регулирането.. |
|
|
Не, изобщо няма да включи А освен, че няма човка и трансформатор, сигурен ли си че дръжката е на Weller?  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 20:56 Заглавие: Re: Регулирането.. |
|
|
| DJ69VN написа: | | .... няма магнит би трябвало да работи на максимална температура ? |
Магнита в "човката" управлява "магнастат-а" което си е един шалтер от захранването към нагревателя.
За да стане шалтера хем магнитен, хем термо (за да има регулиране) се използва - "точката на Кюри" за магнитните свойства.
Човките са с номера - различна т. на Кюри - съответно различна температура на изключване. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2010 21:01 Заглавие: Re: Регулирането.. |
|
|
Да направи ми впечетление преди време като купувах човки за Weller, че имаха номерца.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|