|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 21:02 Заглавие: |
|
|
| Няма как да не е нестабилен прост LC-генератор, особено на тия честоти. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 21:26 Заглавие: |
|
|
Не е болка за умиране де .Работата си я върши перфектно.Към 5мА консумира някъде демек с едно зареждане на батерията 900мАч около месец ще си изкарва  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 22:06 Заглавие: |
|
|
А вие като радиостанции го ползвате. Имах идея да си направим такова нещо за колите с един колега и да тестваме извън града. Само че ще е по-мощно...
Явно твоя човек като се доближи до микрофона го разстройва. Стабилността може да се повиши като се намали връзката с антената но се намалява мощността. Ако и без антена не е сравнително стабилно значи, не е добър монтажа. Ако е добър без антена почти няма да бяга честата, иначе от съседните предмети ще се влияе. Екрана отдолу е задължителен, за да може да го слагаш на различни места. От там нататък допълнитено може да се направи странична екранировка от ламарина от консервена кутия. Накрая може и капак да се направи...
Иначе сравнително стабилен и мощен предавател е този на http://pira.cz/entx1.htm 0.4 W Дава много добри резултати дори без екраниране. Три транзистора не са толкова много. Въпроса е да направиш платката не е толкова сложно дори и на ръка.Транзистори все ще намериш два BFR96
Иначе аз съм го правил вече 3 пъти и все съм доволен.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|