| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 9:43 Заглавие: регенериране на Кинескоп |
|
|
| Здрвеите ,въпроса ми е ,става дума за кинескоп 20 инча тип 510UFB22 с намалена емисия (тъмен кинескоп) ,къде в софия бих могъл да го дам за регенериране и колко би ми струвало това? Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 10:40 Заглавие: |
|
|
Регенерирането е умряла работа.Кинескопа е за гюма.Сега има цели телевизори втора употреба за до 100лв. с хубави кинескопи.Сега и да го регенерираш и да стане що годе долу горе добър то това ще е за кратко време _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tyna Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 12:20 Заглавие: |
|
|
| Вярно е!Регенерацията има ефект само ако става вапрос за "утечка" в някой от катодите която може да се прогори успешно!Аз имам уред за измерване и регенерация от 6 години но пари за това не вземам защото не мога да гарантирам колко време ще изкара.А вие сигурен ли сте че дефекта е в кинескопа?Мерихте ли го? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:10 Заглавие: |
|
|
| дефекта е наистина в кинескопа ,проверено е всичко,направена е и проба с друг кинескоп -няма проблеми ,просто си е изпял песента ,избледнял и потъмнял ,и леко разфокусиран,телевизора е на 12 години ,и не си заслужава друг кинескоп,ако от регенериране има някакъв ,макар и временен ефект ,щее е добре дошло,незнам ако опитам да му вдигна малко отоплението ,би трябвало да се посъживи ,вие как мислите.? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:22 Заглавие: |
|
|
При това положение ти нямаш друг изход.Навий една намотка около ТХОто и я вържи последователно на отоплението.Само спази начало и край За това ще се ориентираш по светенето на отоплението и ако е слабо разменяш краищата.Дано изгледаш поне един мачпо телевизията  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
| Значи отоплението е свързано след Тхо през резистор 2,2 ома ,да го махна и свържа директно без него или през намотка ,ако е през намотка ,колко дебел пел ми трябва и колко навивки да направя? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:50 Заглавие: |
|
|
Първо пробвай като дадеш съпротивлението та късо и виж каква е картината.И чак тогава една намотка но около ферита на ТХОто и прекъсваш единия проводник на отоплението и към двата и края свърваш тия от намотката като следиш как свети кинескопа .Ако отоплението свети по слабо то само разменяш тия двата края на допълнителната намотка дето си ги свързал към краищата на прекъсналия проводник на отоплението _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:54 Заглавие: |
|
|
| И не от ПЕЛ а от проводник с дебела ПВЦ изолация!!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 10:09 Заглавие: |
|
|
| Положението е закърпено за момента,чрез повишаване на отоплението ,дано изкара няколко месеца:).Закривам темата |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 18:47 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Положението е закърпено за момента,чрез повишаване на отоплението ,дано изкара няколко месеца:).Закривам темата |
Според мен така няма да изкара и месец, но дано не съм прав. |
|
|
 |
|