| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 18:59 Заглавие: GoldStar CF-20D60B стартира на 33-та позиция - Решено |
|
|
Телевизора е с шаси MC-41B. Беше с повреда в захранването, но клиентите казват и за друг ефект (дефект?) - ако се изгаси от мрежовия ключ и се пусне с power на дистанционното или с P+/P- от панела и винаги тръгва на позиция 33. Ако с дистанционното се стартира с бутон 1 си тръгва нормално на 1 или което е натиснато. Не съм му слагал друга памет, дали е от нея? _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Сря Ное 17, 2010 18:51; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 19:04 Заглавие: ре: |
|
|
| Да. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 19:04 Заглавие: |
|
|
При такова пускане трябва да тръгне на програмата на която е бил спрян, а при пускане от цифра на съответната цифра.
Ако го изключиш в stby когато е на програма различна от 33 и след това при пускане тръгва пак на 33 - най-вероятно паметта е тръгнала да мре (или поне някоя клетка ).
Не е болка за умиране (за сега). _________________ RemoteControls |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 18:48 Заглавие: |
|
|
Да допълня: Все пак смених чипа памет - и понеже имах само един чип 24C02, който за моя изненада се оказа също с дефект (с тоя изобщо не можеше да се запамети програма) и се наложи да сложа 24C04, след поставянето на тоя чип проблема се реши. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 20:42 Заглавие: |
|
|
Колко сходна ситуация.... Не е лошо да си припомним  |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 22:09 Заглавие: |
|
|
Е това вече ме изкърти.Свалям шапка на колегата emoome. Само за криминалист си. Или не,по точно те трябва да ти завиждат. Колега евала как го проследи това? Не, без маитап много се изкефих. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 23:14 Заглавие: |
|
|
Като за разкодировчик, въпреки сарказма ти, без майтап ->
Колко пъти си правил FUNAI ? Браузваш мненията по потребител; например emoome ...
Някои неща се заклещват в паметта като например "кондензатор в базата на bu808" ...
...
"Кафето" и "ракийката" ми са задължително с Форума - знанията от него за поназнайващия са си цяла Енциклопедия. Да не говорим за светаго Гугъл ....
...
Щеше да ме изкефи тема, ако въпреки смяната на паметта със сигурна положението оставаше непроменено. Не знам да има такъв случай.
 |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Чет Ное 18, 2010 16:27 Заглавие: |
|
|
Колега emoome не разбрах това с разкодировчика , а фунаи и каквито се сетиш телевизори съм правил и правя ежедневно.Това си ми е професията с това живея.А раскодирането си е редом с другите ремонти. Исках да кажа , че се накефих на твоето попадение за сходната тема която е давал колегата. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
|