|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Anarchy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 17:27 Заглавие: Проблем с Лаптоп Dell Inspiron 1300 |
|
|
| Здравейте.Когато псуна лаптопа ми зарежда до някаде и после ми изписва no bootable device pres f1 retry f2 ......... setup.Въпроса ми е как може да се оправи и на какво се далжи тази грешка.До преди няколко дена си работеше съвсем нормално |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
NiceMan Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 24, 2010 13:27 Заглавие: Re: Проблем с Лаптоп Dell Inspiron 1300 |
|
|
Тази грешка означава, че лаптопчето ти не открива валидно устройство, от което да ти зареди система.
Причините може да е сред няколкото долуизброени (поне това са тези, които ми изплуват на базата на дадената от теб информация):
1. От БИОС не е зададена коректно последователността в която да пробва устройствата за налична буутваща система т.е. хард диска ти не фигурира в този списък
2. Хард диска ти е заминал и трябва да го подмениш
3. Поради някаква причина (вирус, лоши сектори на хдд, неуспешен опит за преинсталация или преоразмерявяне на дялове и т.н.) ти е прецакан буут партишъна на хдд
4. Лош кабел/връзка с кабела на ХДД (Понякога буксата е фиксирана статично и ХДД се "нанизва" на нея) т.е. ХДД се е разместил и е излязъл от буксата особено ако при предишното отваряне някой калпазанин си е спестил болтчето за фиксирането му.
Ако проблема е "1." - провери си настройките в БИОС
Ако проблема е "2." - провери дали HDD е OK, като го закачиш на друго PC (ако искаш да го пробваш на настолна система, ще ти трябва преходник 2.5" -> 3.5")
Ако проблема е "3." - пробвай с преинсталация - ако Win-a не ти покаже ХДД-то, или каже, че не намира устройство върху което да се инстал-не - проблема ти най-вероятно е "2." Ако просто Win-a забива или се рестартира, пробвай с формат на ниско ниво или като преди инсталацията го закачиш на друг PC, и го форматираш от там.
Ако проблема ти е "4." - отвори капачето от долната страна на лаптопа (обикновено на капачето има иконка с нещо дето да мяза на ХДД) и провери как е хавата (това може да го направиш първо)
Ако не става нито един от тези варианти - бягай в сервиз или дай още инфо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|