|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 22:38 Заглавие: |
|
|
Според мен релето с диода играе ролята на защита против неправилно свързване, за да не "изпуши" кондензатора. А самото съпротивление (или варистор) е за да се "излъже" електрониката, че има здрава крушка. Ако е нагоряло нещо релето или е било свързано не както трябва, може и да затова да не е работило. Иначе не би трябвало да има значение кое е вход и кое изход.
п.п. Тук има нещо по въпроса за тия коли. RC при подаване на захранване от ключа на фаровете, релето нали ще включи съпротивлението?
Последната промяна е направена от Mario-G на Нед Дек 19, 2010 23:33; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 22:59 Заглавие: |
|
|
Mario-G, "вход и изход" беше образно казано.
Имах впредвид дали наистина се връзва там където е посочено.
Резистора както е вързан на нормално затворения контакт какво и кого ще лъже като няма захранване (ако се свързва така)?
Ако все пак това не са нормално затворените контакти, то комбинацията от диода и другото реле ще доведе точно до това, че кондензатора ще се окаже обратно свързан при обръщане на захранването, а пък 2 ома на 12 волта са си 6 ампера и 72 вата мощност !!!!
Голяма лъжа излиза.
| Mario-G написа: | | RC при подаване на захранване от ключа на фаровете, релето нали ще включи съпротивлението? |
Така както е нарисувано (на нормално затворения) при подаване на захранване ще го изключи. _________________ RemoteControls
Последната промяна е направена от RC на Нед Дек 19, 2010 23:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 23:47 Заглавие: |
|
|
А тези двете неща над и пд диода какви са ? Означени са като P1;P2 ?
Приличат на мосчета, ама не се виждат хубаво.
И по принцип , колата следи крушките без да си пуснал фаровете, защото ти дава че са изгорели още като дадеш "на контакт". Мисля че модула следи пада който се получава върху крушката, при протичането на малък ток през нея, когато не са включени фаровете. Или нещо такова, не знам как е точно. Така, че има малко логика, съпротивлението да е на "НЗ" контактите.
ПП: И не се разбра каква е колата ?
ППП: Опа, не съм прочел хубаво първия пост.  |
|
|
 |
caby Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2010 1:54 Заглавие: |
|
|
...съобщението за грешка ми го изписва когато включа фаровете....
Така е.Аз затова се обърнах към Вас.На мен също ми се стори странна тая схема.Най-странното е че работи.За съжаление не и в моя случай.За това искам да я променя за да ми върши работа.
| Цитат: | | Тук има нещо по въпроса за тия коли. | Това мисля да правя, но в краен случай |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2010 9:03 Заглавие: |
|
|
Колега "лъжещите" модули струват 5-10 лв. има ги навсякъде, не се вкарвай във филми. _________________ The Big Man |
|
|
 |
caby Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2010 10:38 Заглавие: |
|
|
... 49лв са....провери
Значи....входа оригинално не е обозначен кой е + и кой -.Това са точно тия пластинки които се виждат малко.Аз съм ги отрязъл и на тяхно място съм запоил кабелчета син и червен.Така че модула няма значение как ще се включи.Това е странно, тъй като на изхода му ясно се отличават червен и черен.
http://cabyto.snimka.bg/automobiles/renault.454991.21813002
Като се присетиш за още нещо и няма пост след твоя-използвай бутона EDIT
Прав си колега....само че когато реших да редактирам поста си (след 3-4 часа ) EDIT-a го нямаше.Логичното е да пуснеш нов пост за разяснение....нали?Иначе редовно ползвам редактора, вместо да трупам постове.Поздрави
Та...излиза, че в единия случай са включени само двете релета,което е около 500 Ом .В другия случай работи едното реле и кондензатора.... :Каква е всъщност ролята на кондензатора в тоя случай-от къде се разрежда той. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|