| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2011 15:51 Заглавие: |
|
|
Хубав цитат ,безсмислен както повечето писанки на цитирания .
1. Средния извод на 317 (гледан по схемата ) всъщност е 1 извод на чипа ,защото регулирането става оттам
2. Тиристора се задейства от какво ? В схемите с такова свързване тиристора се задейства от достигане на някакво напрежение на изхода ,за да спре например заряда на акумулатор ,или защити от пренапрежение ,от късо как ще го направи я уточни ???? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2011 19:16 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2011 21:23 Заглавие: |
|
|
А бе момчета не става както го мислите или аз навремето както го мислех.
Изходното напрежение е променливо. Може да е 3 волта, а може и да е 30 волта. На изхода при различна консумация ще има различен пад. Не може да се направи индикация по изходно напрежение с връзване към изхода.
Преди десетина години прерових нета за да направя таково нещо. Не намерих нормално решение. Миналата година пак търсих същото, щото си смених ЗУ. Вече съм със цифрова индикация на напрежение и ток сиреч "переделка" на китайска кутия ТЗУ, в която вградих LM317 и допълнителен транзистор.
Вече нямам червен светодиод. Като видя стойността на консумация по индикаторите се сещам дали имам късо или не.
Един микроконтролер би свършил работа, но дали си струва? _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2011 22:26 Заглавие: |
|
|
Колегата ви е дал схема с регулиране на ток и напрежение,само трябва някой да я налепи.Или нещо друго търсим. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2011 22:46 Заглавие: |
|
|
Не ми стана ясно какво толкова имаше да сложиш един P канален транзистор като на базата има диод към маса и резистор както и последователно резистор към изхода на LM ката...И като падне под 1,2V напрежението което нали му е минималното е логично да е късо! И транзистора да си запали един свето диод през резистор вързан преди стабилизатора.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 9:49 Заглавие: |
|
|
| radev написа: | | Колегата ви е дал схема с регулиране на ток и напрежение,само трябва някой да я налепи..... | И на всичкото отгоре светодиодът свети при задействане на токовата защита.
П.С. Само транзисторът и усилвателят се сменят с някои по-достъпи. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 10:29 Заглавие: |
|
|
ELP
Мисля че прекаленого си толириран от модераторите но не си ти този който ще определя смисъла на писаниците ми.От твоите и милиард мнения да напишеш нищо не мога и няма да науча Остави другите да си формират мнението си за мен
Към питащия - изясни си термините.Светодиода за красота ли трябва да ти служи или да ти върши някаква работа Мисля че ще е по удачно да ти сигнализира за претоварване -прегряване на мощния транзистор което ще се получи не само при късо на изхода. А целта е да се предпази токоизправителя от повреда.
За пояснение на ELP тиристора като се отпуши изходното напрежение ще стане 1.2 в. тока ще намалее достатъчно за да не се повреди изпълнителния/регулиращия транзистор.И винаги може да се намери как да се отпууши тиристора при претоварване. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 11:05 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | ELP
Мисля че прекаленого си толириран от модераторите но не си ти този който ще определя смисъла на писаниците ми.От твоите и милиард мнения да напишеш нищо не мога и няма да науча Остави другите да си формират мнението си за мен
|
Някой да те е питал какво мислиш за дейността на модераторите Считай се за официално предупреден
Коментирането дейността на модераторите е забранено!Всякакви лични дрязги,конфронтации и прочие-също  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 14:36 Заглавие: |
|
|
| Добре bvgdzk ,посипвам си главата с пепел и с нетърпение чакам да видя схемата ,която визираш . Дано не съм прав ,ама смятам ,че тепърва ще трябва да я измисляш ,успех ! |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 15:33 Заглавие: |
|
|
ELP
Схемата е направена и си работи.Лошото е че не съм се научил да качвам схеми във форума или пък да ти я пратя чрез форума/просто не ми е приоритет/.Ако желаеш прати си електронната поща на която да ти я пратя като снимка.Ще разчитам ти да я качиш във форума и да си кажеш мнението.Да ме извинят модераторите че заприлича малко на чат.Но това че иимам комп не ме прави специалист в компютърното операторство .Даже ще ми е малко зор да ти я нарисувам с някоя програма но ще се справя и ще удържа на думата си  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|