| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blenda Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 10:17 Заглавие: |
|
|
Нееееееееееееееее
Немога да повярвам колко съм невеж още!!!!!!
А подведох колегите и от форума на москвич с тая схема:?
Тогава направо да пробвам неговата схема.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
При мен пък си работи,диодите бяха от някаква стара диодна лампа,а белега го маркирам с коректор. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 23:16 Заглавие: |
|
|
| Ако може да покажеш цялата схема |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2010 0:00 Заглавие: |
|
|
от форума де -там си е цялата.
ако имаш проблем по запалването(кабели,бобина,палец...) може да светка когато си иска.Затова професионалните са не с капацитивен датчик а с датчик за ток-на принципа на амперклещите.Иначе не е достатъчно точен ,ако е капацитивен още с натрупването на напрежение преди искрата светка,а де факто запалването е в момента на протичане на тока. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 18:13 Заглавие: |
|
|
http://www.skodaclub-bg.org/forum/download/file.php?id=22415&sid=17f22e1a90210baaac62b26ac62b25b9
Tази схема също нестава.Сигорно и тя не е пълна.Светодиода светкаше независимо от това че не е подадено управляващо напрежение,инакрая пукна контензатора(47).Сложих нов на 250 В,и след първия опит светенето стана постоянно.Един от двата транзистора проби вероятно.
Мисла да опитам с руската схема пак да видим.
А и приятели ми казват че на 12 В светодиоди се връзват по 3 последователно и със резистор???? |
|
|
 |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 13:22 Заглавие: |
|
|
| Здравейте! И аз се интересувам от такъв самоделен стробоскоп, даже си купих частите за ето тая схема http://cxem.net/avto/electronics/4-76-3.jpg - мислех си че няма да мога да намеря интегралата, но я открих. Но не разбирам руски и ми е малко трудно да прочета статиите ( http://cxem.net/avto/electronics/4-76.php ) в интернет за тази схема. Бихте ли ми разяснили там, където е нарисуван на схемата "датчик" трябва да се постави нещо като това със щипката, или какво? ( http://www.allavto.ru/sov/64.php ) И въобще какъв е принципа на работа на този "датчик" - трябва да има намотка, в която да се индуцира напрежение от импулса през кабела, или е във директен контакт със високото напрежение? Сигурен съм, че всичко това е обяснено на руски, но наистина не разбирам нищо на руски. Ако обичате, помогнете ми. Поздрави! |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 13:30 Заглавие: |
|
|
Навиваш няколко навивки от обикновена жица,върху кабела на свещта .Това е най-простото.В "по-сложно" изпълнение съм виждал пригодена щипка за пране-на една от страните ,която защипва прането се пробива дупка и се захваща метална пластинка и от нея кабел до стробоскопа .Въпрос на фантазия  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 14:41 Заглавие: |
|
|
| Може да се използва и канцеларска щипка за листи хартия ( от онези които някой хора ползват да си защипят банкнотите за да не се пръскат). Не е необходимо да са от най-големите - едносантиметровите са напълно достатъчни. |
|
|
 |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 15:20 Заглавие: |
|
|
| Но така или иначе идеята е, че трябва в някакъв проводник от "датчика" да се зароди напрежение от тока, преминаващ по кабела.. и датчика да е галванично разделен от високото напрежение, нали? Благодаря ви за разясненията. |
|
|
 |
|